0.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

MENEA uspješno završila provedbu projekta „Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije“

Međimurska energetska agencija d.o.o. provela je projekt „Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije“.

Cilj projekta “Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije” je povećati informiranost i kapacitete poduzetnika na području Međimurske županije vezano uz poboljšanje energetske učinkovitosti i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u poslovanju.

Navedeno se postiglo ciljanim i strukturiranim informativnim kampanjama prema identificiranim relevantnim poduzetnicima iz svih sektora poslovanja. Održane su informativne radionice vezane uz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u poslovanju, mogućnosti financiranja projekata iz sektora energetike, kao i prikaz i analiza najavljenih javnih poziva i natječaja iz sektora energetike za MSP-ove.

U svrhu međusobnog prijenosa znanja, iskustava, ali i identificiranja problema i prepreka, održana su povezivanja poduzetnika – okrugli stol, panel diskusija i B2B susret poduzetnika.

Osim navedenog, postojeća Internet stranica Međimurske energetske agencije d.o.o. je obnovljena i modernizirana te korisnicima pruža olakšan pristup informacijama. Usto, izrađena su i tri alata ključna za poboljšanje poslovanja poduzetnika u sektoru energetike i šire; alat za olakšanje implementacije principa zelene (javne) nabave u poslovanju poduzeća, alat za olakšavanje implementacije principa kružnog gospodarstva i alat za potporu kod ugradnje fotonaponske elektrane za poduzetnike.

Projekt je započeo 1. ožujka 2020. godine, a završava 1. rujna 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 335.364,54 HRK, dok iznos koji sufinancira EU iznosi 230.811,83 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Međimurske energetske agencije d.o.o.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,698SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE