MENEA organizira prekogranični INFO dan o energetskom siromaštvu

Međimurska energetska agencija d.o.o. (MENEA) u utorak, 12. listopada 2021. godine u sklopu projekta CO-EMEP – Poboljšanje suradnje za bolje upravljanje energijom i smanjenje energetskog siromaštva na HU-HR prekograničnom području financiranog iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., organizira prekogranični INFO dan o energetskom siromaštvu kako bi potaknula svijest o postojanju navedenog problema s kojim se danas susreće sve veći broj kućanstava te povećala znanje energetskih stručnjaka, djelatnika u jedinicama lokalne i regionalne samouprave te šire javnosti o uzrocima i posljedicama energetskog siromaštva. Prekogranični info dan će se održati u prostorima Tehnološko inovacijskog centra Međimurje d.o.o. na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, 40 000 Čakovec s početkom u 9:30 sati.

Sudionici će tijekom info dana imati prilike čuti nešto više o samom projektu CO-EMEP, čiji glavni cilj je poboljšanje suradnje svih relevantnih dionika radi zajedničkog rješavanja problema energetskog siromaštva te povećanje kapaciteta i vještina svih uključenih lokalnih i regionalnih javnih institucija s ciljem smanjenja energetskog siromaštva na mađarsko-hrvatskom prekograničnom području. Uz stručnjake iz MENEA-e na info danu predavat će i stručnjaci iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske te iz Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon teorijskog dijela predavanja, predstavit će se i pilot aktivnosti projekta CO-EMEP u sklopu kojih se između ostaloga na 10 obiteljskih kuća na području Međimurske županije i Županije Zala provode mjerenja osnovnih građevinskih karakteristika koja uključuju termovizijsko snimanje, ispitivanje zrakopropusnosti ovojnice (blower door testiranje) te mjerenje koeficijenta prolaska topline jednog vanjskog zida.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na info danu, ljubazno Vas molimo da ispunite prijavnicu dostupnu na službenim stranicama Međimurske energetske agencije d.o.o. (www.menea.hr) te pošaljete istu na e-mail adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 11. listopada 2021. godine do 14:00 sati. Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju te nam se slobodno možete javiti na broj telefona 040 395 559.

Sadržaj članka je isključiva odgovornost Međimurske energetske agencije d.o.o. i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Ostavi komentar