Melita Novak Ban: – Svako dijete treba brižan dom, ljubav i nježne ruke

Melita Novak Ban
Melita Novak Ban poziva žitelje Međimurja koji imaju mogućnosti i volje za udomiteljstvo neka slobodno kontaktiraju Centar za socijalnu skrb Čakovec

U Hrvatskoj stotine djevojčica i dječaka živi u dječjim domovima čekajući obitelj. Njihove mame i tate ne mogu se brinuti o njima. Udomiteljske obitelji i više su nego potrebne. Stoga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi nacionalna kampanja za promicanje udomiteljstva uz krilaticu “Svako dijete treba obitelj”.

Senzibiliziranju javnosti o udomiteljstvu pridonijeli su i djelatnici Centra za socijalnu skrb Čakovec u sklopu nedavne manifestacije Jesen u gradu Zrinski. Na prigodnom štandu dijelili su edukativne letke te o mogućnostima udomiteljstva informirali zainteresirane građane.

Čakovčanka Melita Novak Ban, dipl.soc.rad iz Centra za socijalnu skrb Čakovec tom je prigodom pozvala žitelje Međimurja koji imaju mogućnosti za udomiteljstvo neka se jave u Centar:

– Ima mnogo djece koje trebaju obitelj, trebaju ljubav i pažnju, ruke da ih pomiluju po licu i sigurno vode kroz život, nježan glas da ih vodi sigurno kroz život. Udomiteljstvo je velika odgovornost, ali i izazov. Od udomiteljske obitelji zahtijeva se strpljivost. Međutim, dati nekom djetetu priliku da ima siguran i brižan dom te priliku za bolji život i sretniju budućnost, velika je radost i ispunjenje.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prepoznalo je obitelj Hamer iz Selnice koje se udomiteljstvom bavi 21 godinu i ukupno su odgojili 32 djece. Obitelji Hamer je dodijeljeno priznanje za promicanje i obavljanje udomiteljstva u Republici Hrvatskoj. Upravo o toj temi u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 12. listopada piše i kolegica Sanja Heric. Svakako pročitajte.

foto: Zlato Vrzan

Melita Novak Ban (1
Promotivni štand Centra za socijalnu skrb Čakovec na manifestaciji Jesen u gradu Zrinskih

Ostavi komentar