Međimurski umirovljenici sve više uče koristiti računala i internet

penzioneri informaticari (2)
Polaznici tečaja primili su potvrde o završenoj informatičkoj radionici

Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije u suradnji sa Studijom Žerjav, centrom stranih jezika i glazbe organizirao je informatičku radionicu za svoje članove. Tema radionice bila je “Osnove obrade teksta i korištenje interneta”.

 Jožef Pfeifer)
Jožef Pfeifer

– Prvi tečaj takve vrste organiziran je u svibnju prošle godine, a s obzirom na velik interes odlučili smo organizirani još jedan. Za tečajeve smo osigurali sponzore. Sveukupno je tako prvi stupanj ovog informatičkog tečaja završilo trideset naših članova. Ako ćemo uspjeti nabaviti dodatna financijska sredstva organizirat ćemo i nastavak i nadogradnju informatičke edukacije za naše članove.” istakao je Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije na današnjoj dodjeli potvrda o uspješno završenoj informatičkoj radionici.

Mi kao Savez dva puta godišnje organiziramo i sportske susrete između udruga umirovljenika. Prošle godine organizirali smo jedanaeste po redu susrete. U Savezu je udruženo pet udruga. To su udruga Prelog, Ivanovec, udruga Čakovec- Jug, Gornjeg Hrašćana i Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec. Te smo igre najprije organizirali jednom godišnje, a sad ih organiziramo dva puta godišnje. U samom natjecanju sudjeluje 125 natjecatelja u pet različitih disciplina, a kroz same treninge i pripreme prolazi trostruko veći broj umirovljenika. Treninzi doprinose međusobnom druženju umirovljenika, a uz njihovo socijalno angažiranje potičemo da ostanu mentalno i fizički na jednom kvalitetnom nivou.

Voditelji radionice bili su profesori informatike Ivana Ružić i Damir Kovačić. Tečajevi su održani u prostoru Tehnološko-inovacijskog centra Međimurja.

Polaznici su vrlo zadovoljni usvojeni znanjima i planiraju nastaviti usavršavati informatičke vještine u svojim domovina, ali i na budućim novim tečajevima:

Ivan Fodor
Ivan Fodor

Ivan Fodor iz Štefanca: – Tečaj mi je jako dobro došao. Imam doma računalo i dosad sam najviše samo igrao igrice kao što su šah, bela i slično. A sad ću još više toga znati, koristiti se više internetom i ostalo. Mladi danas sve rade preko računala, pa se i mi starija generacija moramo tome prilagoditi i znati se koristiti računalom.

 

Jelena Pongračić
Jelena Pongračić

Jelena Pongračić iz Ivanovca: – Na tečaj me suprug upisao i prijavio. Ja njega sve što naučim doma podučavam. Dosad nismo imali računalo, sad smo ga kupili kad sam krenula na tečaj. Mnogo smo naučili. Kako doći na internet, na Google, kako prenašati fotografije, kako poslati poruku i slično. Mnogo smo naučili i sve će nam biti korisno kad ćemo kod kuće raditi na računalu.

 

foto: rr

Ostavi komentar