Međimurski ribolovci pohvalili se županu odličnim uspjesima

Međimurski ribolovci prijem Međimurska županija 1

S obzirom na izvrsne rezultate međimurskih sportskih ribolovaca na svjetskoj pozornici, župan Međimurske županije Matija Posavec upriličio je prijem ribolovaca, stručnog stožera pod vodstvom predsjednika Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zorana Pfeifera.

Župan Posavec je čestitao svim reprezentativcima na postignutim rezultatima te im poželio puno sreće u narednim ribolovnim sezonama. Zoran Pfeifer, rekao je kako u Međimurskoj županiji ima 3800 registriranih ribolovaca od kojih je 358 natjecatelja.

– Zahvaljujem Vam na dosadašnjoj pomoći prilikom organizacije svjetskog prvenstva te Vam s velikim zadovoljstvom mogu reći da je završena seniorska hrvatska liga, a ŠRD Klen iz Svete Marije je prvak Hrvatske, a dok je ŠRD Glavatica iz Preloga viceprvak Hrvatske, a što znači da su međimurski ribolovci 60% hrvatske reprezentacije, što mi je posebno drago – poručio je Pfeifer.

Rezultati međimurskih ribolovaca na svjetskim prvenstvima u 2018. godini:

Alana Perko u kategoriji U25, osvojio je 4. mjesto, a dok je u seniorskoj kategoriji na 46. mjestu.

Mihael Pongrac u kategoriji U25, osvojio je 10. sektorsko mjesto.

Erwin Škoda u kategoriji U20, osvojio je ukupno 7. mjesto.

Sara Strbad u kategoriji U20, osvojila je 9. mjesto.

Marko Horvat u kategoriji U15, osvojio je 19. mjesto.

Adriana Komorski u kategoriji U15, osvojila je 31. mjesto.

Marta Mesarek u kategoriji U15, osvojila je 36. mjesto.

Karlo Strbad u kategoriji U15, osvojio je 51. mjesto.

Ivica Jakupak u seniorskoj reprezentaciji osvojio je 48. mjesto, a u istoj kategoriji Željko Raženj je na 80. mjestu kao član Glavatice iz Preloga.

Mensur Rošić je osvojio ekipno zlato na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide koje se održavalo u našem Međimurju, dok je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 37. mjesto.

Rajmond Pokrivač iz Tvornice stočne hrane Čakovec zauzeo 23. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na 1. Svjetskom prvenstvu u kategoriji Masters koje se također održavalo u Međimurju.

Prijemu su uz spomenute sudjelovali i tajnik SSRDMŽ Darko Oreški i Dorijan Gavez te Ivanka Škoda, višestruka državna reprezentativka. Spomenuto je kako je Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije, najorganiziraniji Savez u Hrvatskoj jer osim najvećeg broja registriranih sportaša i ribolovaca, organizira nekoliko ligaških natjecanja, a to su prva županijska liga, dvije druge županijske lige, liga mladeži i liga veterana, što podrazumijeva gotovo svaki vikend ispunjen nekim od ribolovnih natjecanja. Na kraju je najavljena i organizacija Svjetskog klupskog ribolovnog prvenstva koje će se od 20.-22. srpnja 2019. godine održati u Međimurju, gdje će Hrvatsku predstavljati naša domaća ekipa Klen iz Svete Marije.

(dg)

Ostavi komentar