Međimurski profesor Tomislav Cvrtila nakon osvojene velike popularnosti na društvenim mrežama!

Zatečen sam, iznenadile su me ove reakcije na internetu. Nisam ih očekivao, a i nisam to ni radio zbog slave. Svake godine na fašnik, to znaju i moji kolege, izvodim slične zanimljive točke jer želim da se uvijek pokažemo u najboljem svjetlu.

I tako smo i ove godine odlučili: idemo pokazati kako se to radi i napraviti najbolje što možemo. Prvenstveno i zato što sam otišao iz Glazbene škole na novo radno mjesto, a djeca su znala da odlazim i da nam je ovo posljednji koncert. Doista sam iznenađen reakcijama – priča nam profesor Tomislav Cvrtila.

Tsunami podrške A on je maskiran u Freddieja Mercuryja stao na pozornicu varaždinskog HNK i s dječjim zborom starijeg uzrasta Glazbene škole Varaždin izveo “Bohemian Rhapsody” grupe Queen. Kratka videosnimka s tradicionalnog “Fašničkog koncerta” učenika i profesora, od predškolskog zbora, zbora mlađeg i starijeg uzrasta, udaraljkaša, harmonikaša i klarinetista, tamburaškog i gudačkog orkestra pa sve do pojedinačnih nastupa učenika osnovne i srednje glazbene škole te Big Banda, preplavio je internet i izazvao tsunami simpatija i podrške.

U Varaždinu je pohađao srednju glazbenu, a glazbenu pedagogiju diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Zaposlio se u Glazbenoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici, a potom u Glazbenoj školi u Varaždinu. Od 2015. godine voditelj je Mješovitoga pjevačkog zbora “Dr. Vinko Žganec” u Vratišincu. Osvajao je brojne nagrade, među ostalima i sa Županijskim tamburaškim orkestrom “Stjepan Bujan-Stipić” iz Čakovca koji je postao jedan od najboljih orkestara u Hrvatskoj.

Tomislav je međimurski zet, supruga Lana Magdalenić-Cvrtila je Međimurka, također glazbenica. Kupio je, kaže, kuću u Pušćinama kod Čakovca, a upravo će u Čakovcu nastaviti karijeru.

– Na novom sam radnom mjestu asistenta na odsjeku Učiteljskog fakulteta u Čakovcu. Želim se više posvetiti znanstvenom radu, ući u osnovne škole i potaknuti i ostale profesore na takav rad. Volio bih vidjeti malo bolji rad u zborovima i osnivanje novih zborova u školama. To mi je cilj. Nije da se i sad ne radi dobro. Radi se jako dobro u školama, no treba još malo podići razinu. Uglavnom, vidjet ćemo kamo će me to sve odnijeti – zaključuje mladi profesor.

Ostavi komentar