Međimurski policajci posjetili 53 dječja vrtića diljem naše županije

Moj prijatelj policajac i ja u prometu1

Tijekom ožujka i travnja ove godine policijski službenici Policijske uprave međimurske u 53 dječja vrtića diljem Međimurske županije proveli su aktivnosti iz tradicionalne preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“.

Akcija je usmjerena na djecu predškolske dobi koja će se u rujnu ove godine po prvi put samostalno uključiti u promet, krenuvši u prvi razred osnovne škole.

Na zanimljiv i prihvatljiv način predškolcima su predstavljena osnovna pravila prometne kulture s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama. Nakon teoretskog djela djeci je u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih dječjih vrtića, ukazano na pravilan način kretanja prometnicama i opasnosti koje prijete u prometu, kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

Kako bi stvorili prijateljski odnos s djecom od najmanjeg uzrasta, policijski službenici upoznali su ih s svojim djelokrugom rada te uređajima i sredstvima koje koriste u svakodnevnom radu.

Foto: PU međimurska

Ostavi komentar