Međimurski policajci na motorima spremni su za sve situacije na terenu!

policija na motoru policajac

Danas, 21. ožujka, policijski službenici – motociklisti Policijske uprave međimurske su kao i ranijih godina, prije početka obavljanja policijskih zadaća sa službenim motociklima, odradili trenažnu vožnju na prometnom vježbalištu u Čakovcu i u javnom prometu.

Prije početka vožnje, policijski kapelan policijske kapelanije „Sveti Franjo Asiški“, za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Ivica Horvat, blagoslovio je policijske službenike – motocikliste i njihove službene motocikle, zaželio im sigurnu vožnju, te poručio da u prometu budu pomoć i potpora drugima, da savjesno i odgovorno rade svoj posao kako bi rad koji je veoma odgovoran bio što plodonosniji na dobrobit svih ljudi.

Tijekom trenažne vožnje policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu, tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom, silazak s motocikla i sl.

policija na motoru policajac

– Sudionici obuke brinu se za sigurnost u cestovnom prometu na području Policijske uprave međimurske, a pojačat će nadzor vozača mopeda i motocikla s ciljem sprečavanja kršenja prometnih propisa kao što su prekoračenje brzine kretanja, nekorištenje zaštitne kacige za vrijeme vožnje, nepropisno pretjecanje, obilaženje, mimoilaženje, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo – naglasio je načelnik Postaje prometne policije Čakovec, Damir Novak.

– Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala. Ovom prilikom upućujemo apel vozačima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige. Također ističemo važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda za sezonu, te savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti – upozorenje je iz PU međimurske.

Izvor i foto: PU međimurska

policija na motoru policajac

Ostavi komentar