MEĐIMURSKI FAŠNIK U ČAKOVCU: Gradonačelnik Kovač: – Maskirajte se, dođite i zabavite se!

press Međimurski fašnik u Čakovcu
Gordana Šoltić Siladi, Stjepan Kovač i Boška Ban Vlahek pozivaju na dvodnevne fašničke veselice ovog vikenda u Čakovcu

Dvodnevna fašnička događanja pedeset i četvrtog izdanja Međimurskog fašnika najavili su na konferenciji za medije u čakovečkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i v.d. voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, te ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić Siladi.

Rekordan broj vrtićaraca na Dječjem fašniku u subotu

U subotu 10. veljače održat će se „Dječji fašnik“, koji će okupiti gotovo 800 djece s područja čakovečkih dječjih vrtića. A stižu i gosti, vrtićarci iz Šenkovca i Svetog Martina na Muri, tako da će biti sveukupno 25 skupina. Svu maštovitost djeca će pokazati u 10 sati mimohodom ulicama grada i pozdravom s pozornice na Trgu Republike. Povorku će predvoditi Puhački orkestar grada Čakovca i Čakovečke mažoretkinje, a program na pozornici će voditi odgajateljice Suzana Kovač i Ana Vincetić.

Na Tradicijskom fašniku u nedjelju 28 skupina

Kulminacija fašničkih događanja u Međimurju bit će u nedjelju 11. veljače s početkom u 15 sati u Čakovcu. Na tradicijskom fašniku sudjelovat će tridesetak fašničkih grupa iz Međimurja, Slovenije, Mađarske i iz raznih krajeva Hrvatske. Na Trgu Republike okupit će se razni likovi iz svijeta glazbe, filma, bajke, ali prije svega tradicijske međimurske maske. Međimurski fašnik završava paljenjem fašnika. Nakon predstavljanja skupina zabava se nastavlja u velikom fašničkom šatoru uz plesnjak i svirku benda Noćna smjena. Za najbolje skupine osigurano je i pet nagrada. Ove će se godine nagraditi i najbolje uređeni izlozi i prostori ugostiteljskih objekata u središtu grada.

Besplatna podjela krafni za građane u subotu

Organizatori programa, Turistička zajednica grada Čakovca i grad Čakovec osigurali su krafne za sve sudionike Međimurskog fašnika. Također će u subotu 10. veljače biti organizirana i besplatna podjela 2000 krafni za građane Čakovca i posjetitelje Fašnika koja će početi u 11:30.

Središnja ulica grada u novom fašničkom ruhu

Grad se kiti novim ukrasima koji će zašareniti Ulicu Kralja Tomislava sve do Gradske uprave, pa će centar grada zavijoriti u novom fašničkom i razigranom štihu. Gradonačelnik Stjepan Kovač pozvao je sve doći na veselje i zabavu. Ključeve grada predat će u subotu malim veselim maškarama, stoga maškori – iskoristite svoju veselu vladavinu u gradu Čakovcu.

foto: rr

Ostavi komentar