Međimurka Zsa Zsa nova je faca na sceni: Novi ljetni hit već je u nastajanju!

Zsa Zsa
Zsa Zsa

Mlada Međimurka, 23-godišnja Jelena Žnidarić, koju većina zna pod pseudonimom Zsa Zsa, ovih je dana osoba o kojoj se želi znati više. Djevojka anđeoska glasa, kako ju većina naziva, u pjevačkim vodama je od svoje pete godine kad su je roditelji još u vrtiću upisali na satove pjevanja. Njezin cijeli život je pjesma, a to je dokazala singlovima kojima je doživjela proboj na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Vesela i vrckava Zsa Zsa nova je faca na sceni!

Popularnost donosi brojne obaveze, ali bez obzira na to uspješno pohađa studij hotelijersko-turističkog menadžmenta, koji joj ipak nije u prvom planu. Pjevanju je podredila cijeli svoj život jer, kako sama kaže, nema smisla raditi ništa ako se tome ne posvetiš 100 posto. Pozornica joj nije stranu pojam jer se iza nje nižu brojni nastupi na festivalima, kao i osvojeno drugo mjesto na dječjoj Euroviziji 2006. godine, ali i suradnja s velikim imenima poput Željka Bebeka i Lane Jurčević.

S uvijek nasmijanom i vrckavom Jelenom imali smo priliku razgovarati u rodnom Međimurju, koje posjeti kad ulovi svaki slobodan trenutak.

*Pjevaš od malena pa iza sebe imaš puno iskustva. Kako si i kada započela svoju pjevačku karijeru?

Još kao klinka sam bila mala cvilidreta i stalno sam pjevala, gdje god sam stigla i kad god sam mogla. Vjerojatno sam svim susjedima išla na živce jer je dvorište i cijeli kvart bio moja pozornica. Imala sam pet godina kad su me roditelji na prijedlog tete iz vrtića upisali na satove pjevanja. I to je bilo to – ljubav! Koja je postajala sve ozbiljnija i ozbiljnija, ali korak po korak. Mislim da mi je to pomoglo da budem sigurna u to što radim i ulazim u nepoznate stvari bez puno treme.

Glazba je ljubav koja me u potpunosti ispunjava, ona je moj san

*Bila si prateći vokal velikim estradnim hrvatskim imenima. Kako si se s njima spojila i kako si se ljudima predstavila u javnosti?

Spontano sam se spojila s Lanom Jurčević, Željkom Bebekom, kasnije i Ivanom Kindl, a bila je tu i Lidija Bačić. Okušala sam se u pratećim vokalima, a to smatram da je jedna od boljih stvari koje su mi se dogodile. Proživjela sam svijet scene iz prve ruke, učila od majstora i shvatila da ne želim odustati od svog sna da bih radila nešto što me ispunjava na pola. Istovremeno, odlučila sam se prijaviti na X Factor, čisto da se bacim u neki izazov i predstavim u javnosti. To nije dugo potrajalo, ali dobila sam sve što mi treba da idem dalje. Svaki pad je samo motivacija.

Internet me spojio i s Damirom Kedžom s kojim je nastao prekrasan duo “Sve u meni se budi”

*Pjesme si obrađivala i ranije te ih stavljala na internet. Kako su one doprle do većeg broja ljudi?

Upoznala sam sve čari interneta koji mi je bio platforma za dijeljenje svojih obrada pjesama s većim krugom ljudi. Tako sam nekako stvorila pratitelje koji mi znače više od svega. Svaki put se začudim kad shvatim da me netko stvarno želi slušati kako zavijam. Internet me spojio i s Kedžom, a sve ono ostalo je za nas povijest. Skroz neplanski dogodila se pjesma “Sve u meni se budi” koja nam je obilježila karijeru za cijeli život, pobjedom na Zagrebačkom festivalu, a kasnije i prihvaćanjem pjesme od strane publike.

*Pjevačka karijera danas, pjesme, ideje, produkcija?

Danas imam tu privilegiju biti dio novog, mladog vala naše glazbene scene i zbog toga sam vrlo počašćena jer uvijek imam osjećaj da radimo nešto veliko. Zbog toga se ne zamaram očekivanjima i prodajom, jer mi je cilj raditi što iskrenije i dati maksimalnu kreativnost u svaku pjesmu koju stvaram. Ante Pecotić brine za pisanje pjesama, a Shalla iz Connecta za modernu, edm/pop/rnb produkciju, zbog toga što želim donijeti dašak MTV-a u hrvatsku glazbu.  Istovremeno radim na svojim kantautorskim stvarima na engleskom, u suradnji s producentima iz Los Angelesa, Londona i Švedske. Sve je to neki miks koji stvara različitost koju obožavam.

Izazovi su najbolja stvar kojom si možete puniti život, tjeraju te da iznenadiš, upoznaš samog sebe i pomičeš granice

*Imaš veliku obitelj, kako se oni snalaze s tvojom karijerom?

Obožavam ih! Zbog njih sam tu gdje jesam. Oni su dio svog života i slobodnog vremena uložili u moj san i na tome sam im neizmjerno zahvalna! Nikad nisam naišla na negodovanje s njihove strane, već su mi velika podrška u svemu što naumim. Bez obzira na to što nam se pogledi nekad kose, uvijek imaju dobronamjerne savjete i vjeru u mene. Imam dvije starije seke, a svi smo glazbeno “vudreni’”, pa mislim da bi naša kuća trebala izolaciju za dobro susjeda, iako su već vrlo vjerojatno naviknuti.

*Planovi za dalje?

Trenutno promoviram svoj novi solo single “Pruži mi ruku” koji mi je stvarno prirastao srcu. Obožavam tu pjesmu izvoditi uživo, tako da mi je to u fokusu. A nakon toga dolazi ljetni single, na hrvatskom, a nadam se i na engleskom. Radi se punom parom, a čim osjetimo da imamo nešto dobro, odmah će izaći na svjetlo dana. Do onda se glupiram i komuniciram s ekipom na Instagramu.

FOTO: Zlatko Vrzan/Dora Šarić/Barbara Repe

Ostavi komentar