Med dvemi vodami: Vrtićarce DV Belica nasmijao Piškur!

Vrtićarci na dječjem igralištu Rječica

Jedina međimurska riba koja pušta vjetrove je Piškur ili u Međimurju znana pod nazivom Čikov. Kako je prepoznati, gdje živi i zašto ova riba prdi saznali su mališani DV Belica i Područnog odjela Gardinovec koji su s roditeljima obišli novi galerijski postav Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

U galeriji Mura mališani su čuli zanimljivosti o načinu života ribe Piškur

Mališane je za prirodu, biljni i životinjski svijet Međimurja poučnim pričama prilagođenim dječjoj dobi zainteresirala Ivana Rojko, voditeljica Centra za posjetitelje Med dvemi vodami. Vrtićarci su također isprobali nova suvremena igrala na dječjem igralištu Rječica u okruženju zgrade Centra.

Ravnateljica DV Belica Snežana Bence nam je kazala: – Posjetom Centru djeca su oduševljena kao i roditelji, čuli smo samo pozitivne komentare.

Nova igrala osmišljena su poput mini adrenalinskog parka

Iako je otvoren tek tjedan dana osim individualnih posjetitelja u novi prirodoslovni muzej našeg kraja stiže i sve više grupa.

Podsjećamo na ljetno radno vrijeme Centra za posjetitelje Med dvemi vodami:
Utorak, srijeda, četvrtak od 8 do 15 sati te petak, subota i nedjelja od 10 do 17 sati ili prema najavi na broj 095 9284145. Muzej je ponedjeljkom zatvoren. Mještani Križovca imaju tijekom 2020. godine besplatan ulaz.

foto: rr

Ostavi komentar