Matija Čretni vrsni kuhar čakovečkog restorana Kristal drugi na Nacionalnom prvenstvu Hrvatskog kuharskog saveza!

Matija Čretni
Matija Čretni vratio se kući sa srebrnom medaljom

Varaždinske Toplice i hotel Minerva bili su ovog tjedna domaćini 13. Dana hrvatskog kulinarstva. Ova tradicionalna manifestacija natjecateljskog je karaktera. U ogledu kuharskih umijeća i znanja sudjelovao je i kuhar Matija Čretni iz Lepoglave kuhar čakovečkog restorana „Kristal” koji često i rado sudjeluje u našoj stalnoj rubrici „Međimurska kuharica”.

Matija Čretni osvojio je sjajno drugo mjesto na održanom Nacionalnom prvenstvu Hrvatskog kuharskog saveza u Varaždinskim Toplicama. Žiri je osvojio pripremom sljedećih jela: Dvobojni rižoto od vrganja i butternut tikve, srneći file punjen kestenima, tikvicama i mrkvom od pirea od kruške (kruška viljamovka kuhana u crnom vinu). Čestitamo!

foto: privatna arhiva Matija Čretni

Ostavi komentar