Mateja Gabor: Volontiranje nagrađujemo stažiranjem mladih u zemljama Europe

Mateja Gabor i Danka Brumen
Mateja Gabor i Danka Brumen članice "Association Strive !"

Na Festivalu ‘ Aktivno sudjelujem’ udruge Zora između ostalog predstavila se i organizacija “Association Strive !” Članice te asocijacije informirale su mlade, ali i sve ostale zainteresirane informirala o volontiranju i stažiranju u zemljama EU kroz programe Erasmus+.

Mateja Gabor
Mateja Gabor, project manager

Jedna od članica Strive!teama je Mateja Gabor iz Čakovca koja nam je ukratko kazala čime se udruga bavi i kako pomaže mladima:

– Aktivna sam volonterka i osnivačica Association Strive! udruge. To je udruga za mobilnost i neformalnu edukaciju mladih. Čime se mi bavimo? Prije svega međunarodnim projektima, uglavnom su to razmjene mladih i treninzi koji se održavaju u različitim zemljama. Sad u listopadu imamo tri projekta u Italiji i jedan u Moldaviji. Što mi radimo? Treniramo timove mladih, njih pet-šest ovisno o projektu i šaljemo ih van u inozemstvo na razmjene. Najbolje u svemu tome je što Erasmus+ pokriva smještaj, hranu i putne troškove participantima koje mi pošaljemo na razmjenu. Svi koji tu radimo smo aktivni volonteri. Ove godine smo imali trinaest projekata razmjena i nadam se da će ih sljedeće godine biti još i više.

* Koliko su mladi zainteresirani za Erasmus+ projekte i koliko su o njima informirani?

– Sve više mladih je zainteresirano za stažiranje u zemljama EU kroz programe Erasmus+. Stoga ih nastojimo informirati što više. Association Strive!, želi uključiti ljude koji su aktivni i koji volontiraju, pa ih želimo tom razmjenom nagraditi. Vjerujemo da znanja i iskustva koje mladi ljudi steknu preko volontiranja i međunarodnim razmjenama, da će to znanje negdje i primijeniti i implementirati. Mladi mogu volontirati i u našoj udruzi na aktualnim projektima koje radimo.

Članica asocijacije “Association Strive !” je i Danka Brumen iz Čakovca. Zdušno svima preporučuje volonterizam:

– Iskreno preporučujem volontiranje u bilo kom obliku. A kada ono omogućuje da putuje, upozna nove gradove i mjesta, nove ljude i druži se s njima te da stekne nova znanja, onda je to lijepa nagrada.

Želite li više saznati o ovoj asocijaciji potražite informacije na njihovoj FB stranici Association Strive

foto: rr

Ostavi komentar