Marijela Drvoderić iz OŠ Domašinec izborila državno natjecanje iz njemačkog jezika

Marijela Drvoderić
Marijela Drvoderić sa svojom mnetoricom

Novinarska grupa iz OŠ Domašinec poslala je vijest da je njihova školska kolegica Marijela Drvoderić, učenica osmog razreda u jakoj konkurenciji na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika osvojila prvo mjesto.

U nastavku donosimo njihov novinarski uradak, koji su iz razgovora s Marijelom Drvoderić napravili članovi novinarske grupe.

– Marijela Drvoderić je rođena u Njemačkoj u prelijepom gradu Forchheimu na sjeveru Bavarske pokrajine. Odatle dolazi ljubav prema Njemačkoj, te jeziku i kulturi. Tako da je bilo i za očekivati da će ona pokazati vrlo zavidan stupanj poznavanja njemačkog jezika i prijaviti se na natjecanje.

Marijela Drvoderić voli sve predmete i u svima je odlična, a bila je i na natjecanjima iz  geografije, biologije i tehničke kulture.

Ipak najdraži predmet joj je njemački, ali ne samo zato što je živjela u Njemačkoj, već zato što njena učiteljica i mentorica Simona Sinković u radu s njom budi želju i njeguje ljubav prema njemačkom jeziku. Marijela navodi kako su joj pripreme za natjecanje prolazile u vrlo ugodnom okruženju te da joj je mentorica bila velika podrška, ali i oslonac u trenucima treme i straha za što bolji plasman. Da se trud i rad isplati vidimo iz ovoga primjera učenice iz naših klupa koja redovito uči svaki dan po dva sata i u konačnici su ocjene i uspjeh mora biti zagarantiran. Marijeli i mentorici Sinković želimo uspjeh na državnom natjecanju, te da se vrate bogatije za još jedno veliko iskustvo, napisali su učenici novinarske grupe iz OŠ Domašinec.

Ostavi komentar