Marija Belčić iz Čakovca pokazala nam je vrt s 400 ruža u njemu!

vrt marija belcic
Za Mariju Belčić nema boljeg mjesta za odmor od vrta s ružama

– Nema ljepšega od cvijeća, male djece i muzike. To te uveseljava, smiruje živce, odmah si bolji čovjek. Tko mrzi cvijeće, mrzi sam sebe i nesretan je čovjek – kazala je naša sugovornicaMarija Belčić, umirovljenica iz Čakovca, uživa u cvijeću i svom vrtu. Koliko je cvijeća u njezinu dvorištu i vrtu teško je izbrojiti. Samo ruža ima 400, a da o ostalom cvijeću koje raste pomiješano i s povrćem u povrtnjaku i ne govorimo. Čak i kutak za odmor  s malom vrtnom garniturom nalazi se uz omiljene ruže, tako da se stapaju u jednu kompoziciju.

– Nema ljepšega od cvijeća, male djece i muzike. To te uveseljava, smiruje živce, odmah si bolji čovjek. Tko mrzi cvijeće, mrzi sam sebe i nesretan je čovjek.

Iako ima 82 godine i hoda pomoću štake, od svog cvijeća ne odustaje. Biljke zauzimaju svaki  slobodni kvadratni centimetara velikog dvorišta, tako da tijekom cijele godine uživa u njihovim bojama i mirisima. Zapravo imate osjećaj da je Marijina dnevna soba njezino cvijećem uređeno dvorište i vrt. (BMO, foto: Z. Vrzan)

Prijavite i vi svoje omiljeno mjesto za boravak!

Koje je i kako izgleda Vaše najdraže mjesto u domu, na terasi, u dvorištu, oaza u kojoj se opuštate, u kojoj provodite vrijeme za sebe?

Je li to možda kuhinja, kutak u kojem se odmarate ili čitate, uljepšavate se, provodite vrijeme s djecom ili pak je to mjesto obiteljskog okupljanja? Možda ste restaurirali neki namještaj, uredili zid s obiteljskim fotografijama, posložili knjižnicu, uredili terasu… Prijavite se i otkrijte nam ono što najviše volite u svom domu.

Kako se prijaviti?

Prijave (fotografije omiljenog kutka i nekoliko rečenica zašto Vam je taj kutak najdraži te kontakt-telefon) šaljite sve do kraja svibnja na mail: [email protected]

Povratno ćemo Vas kontaktirati i zabilježiti Vašu priču.

 

Ostavi komentar