Mamičina žetva u Pušćinama podsjetit će nas kak se nekad želo i jelo

mamičina žetva
Mamičina žetva u Pušćinama

Pansion Mamica u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Turističkom zajednicom Međimurske županije poziva sve da se pridruže još jednom izdanju Mamičine žetve koja će se održavati od 12. do14. srpnja u voćnjaku kod Pansiona Mamica u Pušćinama.
Događaj je to kojim se vraćamo u prošlost i prisjećamo života i rada naših predaka. Na tri dana oživjet ćemo duh prošlosti i prikazati kako se nekada ručno žnjalo žito.
Po prvi puta manifestacija se održava u tri dana, a donosi pregršt zanimljivih sadržaja u koje se možete uključiti. Svi programi su besplatni, a odvijaju se u popodnevnim satima tako da svi mogu sudjelovati.


Manifestacija počinje u petak, 12. srpnja od 16 sati kada je priprema za žetvu, što znači da se klepaju kose.
Nakon pripreme potrebnog alata, u subotu, 13. srpnja, slijedi centralni dio; prikaz tradicionalne žetve s prigodnim programom koji će započeti u 16 sati. Osim klasične žetve, održat će se i ekipna natjecanja u žetvi, pa smijeha i veselja neće nedostajati.
Kako je nedjelja dan za odmor, tako je i u Mamici nedjelja, 14. srpnja, rezervirana za odmaranje. Domaćini pripremaju popodnevni piknik već od 14 sati, a oni najmlađi moći će uživati od 16 sati u dječjim radionicama.
Sva tri dana očekuje vas dobra glazba i još bolja domaća hrana i okrjepa.
I ove godine poseban gost Mamičine žetve je Nikola Faller, akademski kipar iz Osijeka čije će slamnate skulpture krasiti prostor događanja, a koje svakako vrijedi razgledati.
Vjerujemo da će svatko pronaći ponešto za sebe i rezervirati vikend od 12. do14. srpnja za tradiciju uz odmor, zabavu i obiteljsko druženje. Dođite, očuvajte prošlost od zaborava i približite se dobrim starim vremenima.
Ujedno se pozivaju svi koji su zainteresirani za natjecanje u žetvi da se prijave zajedno sa svojim članovima/članicama na mail adresu: [email protected]

Ostavi komentar