LPT: Vodeći proizvođač žičanih jezgri za madrace

lpt prelog

Društvo s ograničenom odgovornošću L&P tehnologije d.o.o., ili skraćeno LPT, osnovano je 2000. godine kao tvrtka kćer multinacionalne američke korporacije Leggett & Platt, čije je sjedište u gradu Carthageu, savezna država Missouri u Sjedinjenim Američkim Državama. Tvrtka LPT dio je europske divizije Leggett & Platt Components Europe. Posluje u Prelogu, na adresi Hrupine 4, na koju je proizvodnja preseljena 2008. godine. Ukupni proizvodno-skladišno-upravni prostori danas su veličine su 38.000 m2.

Djelatnici

Društvo danas zapošljava ukupno 490 djelatnika, od čega je 400 u proizvodnji žičanih jezgri, a 90 u strojogradnji. Značajno povećanje proizvodnih kapaciteta u zadnje dvije godine otvorilo je potrebe za dodatnim kadrovima, te tvrtka kontinuirano zapošljava nove djelatnike/djelatnice. Kroz odjela istraživanja i razvoja s 15 inženjera nastoji pratiti suvremene trendove u industriji. Osim internih obuka, društvo LPT osigurava i obuke i razvoj svojih zaposlenika u podružnicama Leggetta širom svijeta. Društvo LPT surađuje sa više škola, kroz koje se educiraju i stipendiraju mladi učenici, gdje većina nakon završetka i pronađe svoje stalno zaposlenje.

Proizvodnja

Značajno proširenje kapaciteta, kao i ulaganje u najmodernije tehnologije, opremu, strojeve i kadrove, rezultiralo je poboljšanjem poslovnih procesa, dodatnim konsolidiranjem proizvodnje, a samim time i povećanjem konkurentnosti na postojećim tržištima, kao i pripremu za osvajanje novih tržišta. Tvrtka danas raspolaže sa najmodernijom tehnologijom i opremom za proizvodnju žičanih jezgri za madrace, te se fokusira na optimizaciju proizvodnih procesa.

Tržište

Društvo LPT d.o.o. 95% svoje proizvodnje izvozi u preko 30 zemalja plasira svoje proizvode – žičane jezgre za madrace te strojeve, opremu i dijelove za proizvodnju žičanih jezgri. U programu žičanih jezgri LPT danas ima status najvećeg hrvatskog, ali i regionalnog proizvođača različitih tipova žičanih jezgri za madrace i namještaj. U programu strojogradnje, društvo LPT izvozi sve strojeve, te većinu dijelova i opreme širom svijeta.

lpt prelogBudućnost

Kroz zadnji ciklus investicije od 150 milijuna kuna i proširenje proizvodnih kapaciteta izgradnjom dodatnih 15.500m2, stvoreni su preduvjeti za daljnji rast i razvoj. Kroz programe obuke, stipendiranja i razvoj kadrova nastoji osigurati svim svojim djelatnicima sigurnu budućnost.

DJELATNICI SU NAŠA SNAGA – PRIDRUŽITE SE INTERNACIONALNOM TIMU!

Sve informacije u vezi zapošljavanja možete dobiti na 040/650-500 ili na [email protected]

Ostavi komentar