Lov na labuđe pero: Čudovište Pesjanek donijelo nagradu pobjednicima ekipe Fljojsar

Lov na labuđe pero

Nautički klub Labud bio je u nedjelju, 8. srpnja, domaćin osamnaestog po redu Lova na labuđe pero.

Površina akumulacijskog jezera Hidroelektrane Dubrava, uz koje djeluje i radi Nautički klub Labud, mirna je i tiha i kao stvorena za starinske dravske lađice. Upravo se u takvim „drofskim čonima“ natječu natjecatelji ‘Lova na labuđe pero’.

Ove je godine bilo 14 posada, a prvo su mjesto osvojili članovi jedne od posada Nautičkog kluba Fljojsar, Miroslav Horvat i Branko Ivančić. Drugo mjesto osvojili su Krunoslav Hrkač i Igor Grabant, dok su treće mjesto osvojili Dražen Novak i Luka Marđetko.

Održana je i radionica o dravskom čudovištu Pesjaneku, koji su organizirali Knjižnica i čitaonica Grada Preloga te Društvo Naša djeca Prelog. Upravo je Pesjanek izronio iz dravskih dubina i donio nagrade najboljima te ih podijelio zajedno s gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom.

Na početku natjecanja sve su pozdravili predsjednik Labuda Davor Sokač, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Održane su tradicionalne dravske igre, pračkanje i alka na vodi. U pračkanju je sudjelovalo četrdesetak natjecatelja, a prvo je mjesto osvojio Josip Turk ispred Milivoja Mustaka.

U alci na vodi, u konkurenciji 11 posada, najprecizniciji su sa sva tri pogotka „u sridu“ bili Mario Naranđa i Dominik Baranašić.

Nije nedostajala ni bogata ponuda jela i pića. Pesjanek je nestao u dravskim dubinama, a druženje je nastavljeno do kasnih poslijepodnevnih sati.

Galeriju Lova pogledajte OVDJE.

Izvor: Grad Prelog

Ostavi komentar