Ljeto uz Muru: Srijeda uz svetu misu i ukusne „proštenjske“ kolače

Ilustracija

Drugoga dana programa „Ljeto uz Muru 2018“ u srijedu, 27. lipnja, s početkom u 10 sati održati će se sveta misa u crkvi Marije Kraljice i svetoga Ladislava.

Pripreme za proslavu svetkovine svetog Ladislava Kralja, jednog od patrona župe kojemu je imendan obilježava se svake godine njemu u čast u župnoj crkvi. Svetu misu predvoditi će vl. Tomislav Antekolović povodom Ladislavova proštenja u Murskom Središću.

S početkom u 18 sati na šetnici uz rijeku Muru održati će se po prvi puta natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih „proštenjskih“ kolača. Sami kriteriji za odabir najboljih „proštenjskih“ kolača biti će sljedeći: domaći suhi, kremasti, zdigani ili neke druge vrste kolača pripremljeni kod kuće, sve potrebne sastojke za pripremu kolača financira natjecatelj/ica te se za ocjenjivanje i degustaciju treba izložiti 30 komada kolača koje će ocjenjivati stručni žiri na čelu s profesionalnim slastičarom iz Hotela Spa Golfer Sv. Martin na Muri.

Za najbolje kolače biti će dodijeljene nagrade: 1. nagrada u iznosu od 750 kuna, 2. nagrada u iznosu od 400 kuna i 3. nagrada u iznosu od 200 kuna.
LifeClass Terme Sv. Martin na Muri će najoriginalniji i najmaštovitiji kolač nagraditi s vrijednim nagradama.

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće za sve sudionike osigurati će besplatni štand na šetnici uz rijeku Muru i osvježavajuće piće te će nakon ocjenjivanja najboljih „proštenjskih“ kolača za posjetitelje biti poslužena besplatna degustacija istih. Svi ljubitelji slastica pozvani su da dođu i uživaju u najboljim serjojnskim „proštenjskim“ kolačima.

Ostavi komentar