Ljeto u gradu Zrinskih otvaraju Putokazi, a bit će još atraktivnih koncerata, kazališnih i filmskih večeri

ljeto u gradu Zrinskih (3)
David Vugrinec i Robert Lisjak najavili su atraktivne programe ovogodišnjeg Ljeta u gradu Zrinskih

Tradicionalno čakovečko ljeto ove godine počinje u petak 28. lipnja. Svečano otvorenje će biti u 21 sat u atriju Staroga grada Zrinskih. Nakon kratkog svečanog otvorenja posjetitelji će moći uživati u atraktivnom koncertu uvijek svježe i originalne grupe Putokazi pod nazivom Prožimanje. Nastupit će uz potporu kvarteta Zvonimira Radišića. Najavili su to na konferenciji za medije organizator i umjetnički voditelj programa Robert Lisjak iz tvrtke „Dvije lije“ i David Vugrinec pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca.

Čakovčane i njegovi goste očekuje 6 koncerata, 4 kazališne predstave, 2 filmske večeri i prvi put open air kviz. Uz Putokaze koncerte će održati LET 3, Cinkuši, Psihomodo pop, Zoran Predin, Jurica Pađen&Aerodrom.

Poklonici kazališne umjetnosti uživat će u predstavama Seksi rublje, Cabaret preko veze, Kod kuće je najgore i Njegovi džepovi puni kamenja.

Na filmskoj večeri bit će projekcija animiranih filmova nastalih na 26. Internacionalnoj filmskoj radionici i filmova iz godišnje produkcije Škole animiranog filma te projekcija novog nezavisnog filma „Hay End: Glup i gluplji 3” redatelja Anđela Jurkasa.

Za programe čakovečkog ljeta koje se u formatu Ljeto u gradu Zrinskih održava 15 godinu Grad Čakovec izdvojio je 350 tisuća kuna. Ulaz na sve programe je slobodan, a u slučaju lošeg vremena osigurani su zamjenski prostori u dvorani Centra za kulturu Čakovec, Maloj sceni „Vinko Lisjak” i Metalac industrial baru.

David Vugrinec naglasio je kako Grad Čakovec potporom ovog festivala brine o kulturnim programima grada u ljetnim mjesecima na koje iz godine u godinu dolazi sve veći broj posjetitelja. Posebice su odlično posjećene kazališne predstave za koju se uvijek traži sjedalica više (osigurano ih je 300), a na koncerte dolazi u prosjeku oko sedamsto do tisuću osoba ovisno o izvođaču.

Robert Lisjak pozvao je sve neka dođu i uživaju u svim programima jer dolaze predstave koje nisu bile na repertoaru CZK Čakove, kao i glazbeni gosti koji obilježavaju respektabilne godišnjice svog djelovanja. U after programe su se uključili i ugostiteljski objekti središta grada, posebice Fox Bar koji organizira glazbene večeri, izložbu fotografija i nakita, književnu večer, modni reviju i dr.

Organizatorima i posjetiteljima želimo dobre vremenske prilike pa će Ljeto u gradu Zrinskih proteći na najljepši mogući način. Više o programima na službenoj stranici Ljeto u gradu Zrinskih.

foto: rr

Ostavi komentar