Ljeto na Dječjem odjelu Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec

bla-bla-2019

Dječji odjel i igraonica “Bamblek” Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec poziva na svoje ljetne radionice i program poticanja čitanja.

Ljetne radionice  2019. će se održavati u terminima od 1.7. do 30.8.2019. Pažnja, ove godine se radionice naplaćuju, cijena radionice je 50 kn po tjednu, dakle po radionici odnosno 40 kn za tjedan 6.-9.8. te 12.-16.8. 2019., plaćanje prilikom upisa. Raspored radionica pogledajte na slici tablice i dođite se osobno upisati na Dječji odjel u radno vrijeme Knjižnice (skrećemo vam pozornost na to da od ponedjeljka, 24. lipnja kreće ljetno radno vrijeme, pon – ut od 13 do 19, sri -pet od 7 do 13,30). Radionice će se ponedjeljkom i utorkom održavati u popodnevnom terminu, a srijedom, četvrtkom i petkom prijepodne, točno vrijeme naknadno objavljujemo u dogovoru s voditeljima. Pridružite nam se!

“Blabla”
Program poticanja čitanja s užitkom “Blabla” namijenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola. Provodi ga Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec uz podršku Grada Čakovca s ciljem razvoja kulture čitanja koja je podržana i na sjednici Vlade održanoj 2. studenog 2017. godine kada je usvojena Nacionalna strategija poticanja čitanja.

Ciljevi programa su poticanje i popularizacija knjige i čitanja iz užitka, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unapređenje čitalačkih sposobnosti djece, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje komunikacije, suradnje i kreativnosti među djecom.

Program će se provoditi tijekom ljetnih školskih praznika (od 17. lipnja do 31. kolovoza 2019. godine) u radno vrijeme Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Djeca koja žele sudjelovati u programu trebaju ispuniti prijavnicu na Dječjem odjelu Knjižnice, te se pridržavati uputa (niže).

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite djelatnicama Dječjeg odjela Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec / tel: 040 310 595 kućni 21.

Tko može sudjelovati u programu?
Učenici nižih razreda osnovnih škola grada Čakovca.

Kada će se provoditi program?
Program će se provoditi tijekom ljetnih školskih praznika (od 17.06. do 31.08.2019. godine) u radno vrijeme Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

Kako se prijaviti za sudjelovanje?
Na Dječjem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec nalazi se prijavnica koju je potrebno ispuniti uz pomoć roditelja.
Prijavnica omogućuje besplatnu posudbu dječjih knjiga za vrijeme trajanja programa.
Polaznici programa dužni su poštivati Pravilnik o uvjetima i načinu korištenja knjižnične građe i usluga Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, čuvati i na vrijeme vraćati posuđene knjige.

Na koji način sudjelovati u programu?

Uz preporuku knjižničara ili samostalno odaberi knjigu koja ti se čini zanimljivom za čitanje.
Knjigu možeš pročitati samostalno ili zajedno s prijateljem te timski sudjelovati u programu.
Možeš sudjelovati s najmanje jednom pročitanom knjigom, a potičemo te da sudjeluješ i s više.
Nakon što pročitaš knjigu trebaš izraditi plakat s reklamom na kojoj preporučuješ ili ne preporučuješ svojim prijateljima da pročitaju knjigu
Dvodimenzionalni plakat možeš izraditi na A4 ili A3 formatu papira likovnom tehnikom kojom želiš (drvene bojice, pastele, vodene boje, kolaž…). Plakat svojim izgledom i sadržajem treba na privlačan i osebujan način prikazati događaj, likove ili nešto drugo svojstveno pročitanoj knjizi.
Na plakatu treba biti napisan: naslov knjige, autor knjige, te u najmanje jednoj a najviše tri rečenice preporuka ili poziv na čitanje ili ne čitanje knjige s obrazloženjem zašto.
Cilj plakata je potaknuti i informirati prijatelje zašto misliš da je dobro ili nije dobro pročitati određenu knjigu.
Na stražnju stranu plakata napiši svoje ime, prezime, razred i školu koju pohađaš.
Tijekom mjeseca srpnja – srijedom, četvrtkom i petkom od 10:00 do 11:00 sati ako želiš možeš doći na Dječji odjel Knjižnice (3., 4., 5., 10., 11., 12., 17.,18., 19., 24., 25. i 26. srpanj), te samostalno ili s prijateljem izraditi plakat, te koristiti likovni pribor koji se nalazi u Knjižnici na Dječjem odjelu. Za izradu plakata možeš zatražiti pomoć knjižničara. Plakat također možeš izraditi samostalno kod kuće i donijeti ga u Knjižnicu.
Svoje radove možeš predati na Dječjem odjelu najkasnije do 30. kolovoza 2019.

Postoje li nagrade za uložen trud?
Na kraju ćeš dobiti potvrdu o sudjelovanju koju tvoji nastavnici po želji mogu nagraditi ocjenom (iz zalaganja) ili nečim drugim.
Osim besplatnog članstva i dobre zabave tijekom ljetnih praznika za sve sudionike programa, oni najkreativniji i najuporniji sudionici programa dobit će prigodne nagrade.ja “Blabla”

 

izvor: Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec

Ostavi komentar