2.2 C
Čakovec
Utorak, 28 ožujka, 2023

Ljetne aktivnosti Centra dr. Rudolfa Steinera

Vrijeme je godišnjih odmora i dok svi odmaraju u Centru dr. Rudolfa Steinera radi se punom parom. Jesenske aktivnosti koje dolaze zahtijevaju opsežne i detaljne pripreme. Tako je Centar ove godine jedan od partnera Međunarodnog samita o obnovljivim izvorima energije (INSORE 2023) te 58. hrvatskog i 18. međunarodnog simpozija agronoma te 14. KONGRESA HRVATSKOG TLOZNANSTVENOG DRUŠTVA s temom Degradacija tla izazov za poljoprivrednu proizvodnju. Tloznanstveni Kongres održati će se od12. do 16. 9. 2022. u Svetom Martinu na Muri. Sudionici kongresa dio svog programa realizirati će i u Donjem Kraljevcu u Centru dr. Rudolfa Steinera. Posebno je važno istaknuti kako temeljna zadaća biodinamičkog rada Centra propagira upravo glavni cilj konferencije, a to je pružiti sudionicima nove spoznaje kao i obogaćeno i napredno znanstveno shvaćanje iz područja tloznanstva i upravljanja tlom.

Nova knjiga

U izdanju Centra dr. Rudolfa Steinera izdana je nova knjiga – Principi biološko-dinamičkog voćarstva i rasadničarstva 2. Nastavak prošlogodišnje knjige Biološko dinamičko voćarstvo 1 ujedno je i praktični priručnik prilagođen svim biodinamičkim voćarima (kao i drugim proizvođačima) u kojem dobivamo informacije kako praktično raditi po biodinamičkim principima.

Oba priručnika-knjige dostupni su u Centru dr. Rudolfa Steinera te ih možete naručiti pouzećem po cijeni od 75 kn plus poštarina (s otkupninom) koja iznosi 35 kn.

Svi zainteresirani za kupnju mogu se javiti na e-mail: [email protected]

Turistička ponuda Donjeg Kraljevca

Otkako je prošle godine u Donjem Kraljevcu na željezničkoj pruzi otkriven spomenik dr. Rudolfu Steineru, zaokružena je priča o ovom velikanu svjetskoga glasa koji je rođen u malom Međimurju. Posjetitelji koji u velikom broju dolaze u Centar dr. Rudolfa Steinera iz svih dijelova svijeta mogu uz zgradu Centra, rodnu kuću i spomen park posjetiti i etnografsku zbirku dr. Juraja Kolarića u Hodošanu. Time je stvoren program kojime Centar privlači goste (kako organizirane tako i individualne) i omogućava produženi boravak odnosno cjelodnevni izlet u Donji Kraljevec.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,074FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE