18.3 C
Čakovec
Utorak, 6 lipnja, 2023

Likovna udruga donjeg Međimurja donirala 16 umjetničkih djela Zakladi „Katruža“

Članovi Likovne udruge donjeg Međimurja donirali su radove Zakladi „Katruža“.

Iz Međimurske županije o ovome je stiglo priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Na inicijativu Mjesnog odbora Hemuševec i Likovne udruge donjeg Međimurja, početkom rujna u Hemuševcu je organizirana  likovna kolonija. Uz druženje stanovnika Hemuševca, članova Udruge i njihovih prijatelja, slikari su  stvarali predivna umjetnička djela koja su prigodno uručili Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“.

Četrnaest umjetnika darovalo je 16 umjetničkih djela rađenih raznim slikarskim tehnikama. Donatori su: Vera Lipović, Pavao Ružman, Franjo Ružman – Brko, Nada Gorupić, Božena Hajdarović, Stanko Padarić, Jelena KramarDragutin Hajdarović, Franjo Mustač Medarov, Stanko Sabol, Mirjana Varga, Mladen Špoljarić, Miljenko Kranjčec i Zvonimir Dolenec. Uz umjetnike, veliki doprinos likovnoj koloniji dali su Nenad Matjačić i predsjednik Likovne udruge Pavao Ružman.

Donaciju su uručili predsjednik Mjesnog odbora Hemuševec Zdravko Repalust i zamjenik predsjednika Likovne udruge Franjo Ružman-Brko. Ispred Zaklade na donaciji je zahvalila članica Upravnog odbora „Katruže“ Danica Pongrac Krhač, a prigodnoj svečanosti prisustvovao je i zamjenik župana Josip Grivec.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ zahvaljuje svima koji su se uključili u organizaciju kolonije, svim umjetnicima koji su donacijom svojih radova pokazali humanost i dobrotu. Umjetnička djela bit će opremljena i izložena na izložbi na kojoj će se moći kupiti.

Foto: Međimurske novine

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,623FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE