10.3 C
Čakovec
Subota, 18 ožujka, 2023

LIDIJA rođena od Boga, danas slavi svoj imendan!

Ovisno o kulturi pojedine zemlje te kalendaru koji je u njima prihvaćen kao temeljni, osobe s imenom Lidija ili Lidia imendan slave na različite datume. U Hrvatskoj Lidije slave 27. ožujka, 20. svibnja ili 3. kolovoza na spomendan sv. Lidije iz Tijatire, ovisno o svom datumu rođenja.

Bez obzira na datum slavlja, sve Lidije povezuju posebnosti koje to drevno ime nosi u sebi. Imenu grčkog podrijetla pripisuju se različita značenja pa tako u grčkoj kulturi, između ostalog, znači ‘lijepa’ i ‘plemenita’, a u drugim kulturama ima i značenje ‘rođena od Boga’.

Prema numerološkim analizama toga imena, Lidije imaju čvrst karakter i vrlo su mudre. Sklone su analiziranju životnih pitanja i na glasu su kao razumne osobe.

Odlikuje ih jaka empatija i ne nedostaje im emocija. Upravo se zbog velike emotivnosti njihovo srce lako lomi, ali iz teških faza izvlači ih ranije spomenuti jak karakter i sposobnost razumnog sagledavanja svih situacija.

Lidije vole samostalnost i slobodu. Poštuju autoritete, ali ne padaju pod njihov utjecaj jer uvijek razmišljaju svojom glavom. Iako će rado poslušati savjete, same donose svoje odluke bez utjecaja drugih ljudi.

Kada je u pitanju posao, Lidije su učinkovite, fokusirane i ozbiljne – na radost svojih poslodavaca. Iste kvalitete čine ih i dobrim šefovima. One vole stabilnost i radnu atmosferu u kojoj se adekvatno mogu posvetiti svojim odgovornostima, piše zadovoljna.hr.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,019FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE