OPREZ: Koronavirus u susjednoj Lendavi!

koronavirus lendava
Suradnja susjednih čelnika Lendave i Murskog Središća, župana Janeza Magyara i gradonačelnika Dražena Srpaka i sada kada se u Lendavi pojavio koronavirus

Danas, u četvrtak 12.ožujka, službeno je potvrđeno da je u Općini Lendava, neposrednom susjedstvu grada Mursko Središće, 1 osoba zaražena virusom COVID-19, poznatijim kao koronavirus.

Gradonačelnik Srpak je odmah nakon saznanja kontaktirao župana Općine Lendava, koji mu je isto i potvrdio te rekao da se provode sve epidemiološke mjere po svim važećim protokolima. Gradonačelnik Dražen Srpak i župan Janez Magyar su se dogovorili da će razmjenjivati sve podatke oko ovog problema, čim se pojave neki novi momenti.

Gradonačelnik je također kontaktirao Stožer civilne zaštite Međimurske županije, te dežurnu epidemiološku službu. Kroz razgovor utvrđeno je da Grad Mursko Središće za sada nema obvezu niti potrebu poduzimati nikakve posebne radnje, osim onih koji su već ranije propisane u odlukama Stožera civilne zaštite Međimurske županije i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. U razgovoru gradonačelnika sa dežurnim epidemiologom zaključeno je da nema razloga ni potrebe za bilo kakvom panikom, ali da je odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih mjera apsolutno razumno i potrebno.

Treba spomenuti da postoje dnevne migracije hrvatskih radnika iz Međimurja koji rade u nekoj od slovenskih firmi na području općine Lendava, pa je mogućnost da se pokupi koronavirus prilično velika.

Građani koji imaju bilo kakve upite ili nedoumice oko ovoga problema, pak eventualno
smatraju da su bili u mogućem neposrednom kontaktu s osobom koja ima koronavirus ili im je nedavna destinacija bila Lendava, slobodni su kontaktirati dežurnu epidemiološku službu na br. 098 558 811, poručili su iz uprave grada Mursko Središće.

Ostavi komentar