16.9 C
Čakovec
Četvrtak, 25 svibnja, 2023

LAG Mura Drava: U Serdahelu predstavljen katolički kalendar za Hrvate u Mađarskoj

U Serdahelu je nedavno upriličeno predstavljanje vrijedne publikacije – Hrvatskog katoličkog kalendara za 2023. – namijenjenog Hrvatima u Mađarskoj kako bi im pisana materinja riječ bila pri ruci i kada je o duhovnom sadržaju riječ.

Izdanje, tiskano u Budimpešti, uredila je Lilla Trubić koja je na predstavljanju u Serdahelu naglasila da se bogatstvo knjige očituje i u zastupljenosti različitih narječja našega jezika.

Naslovnica Hrvatskog katoličkog kalendara za 2023.

U Hrvatski katolički kalendar uvrštene su svećeničke homilije iznesene na svečanim misama tijekom protekle godine u raznim dijelovima Mađarske u kojima žive i Hrvati. U publikaciji se mogu pročitati i razgovori sa svećenicima, zapisi o crkvenim običajima, te stihovi koje su napisali biskupi, svećenici i pučki pjesnici, a ugodno iznenađenje čitateljicama i čitateljima svakako će biti recepti za tradicionalna blagdanska jela iz gradišćanske, pomurske, podravske, baranjske, peštanske te bačke regije, rekao je Mario Moharić, predsjednik LAG-a Mura-Drava, te jedan od nakladnika monografije Međimurska gibanica. Primjerke te raskošne, nedavno tiskane, monografije Mario Moharić poklonio je uzvanicima i urednici Kalendara Lilli Trubić.

Promociji u Serdahelu prisustvovali su i počasni konzul Republike Hrvatske u Nagykanizsi  dr. Atila Kos, glasnogovornik Hrvata u mađarskom parlamentu Jozo Solga, direktor EGTS-a Mura regija Stjepan Tišljer, župnik Župe sv. Leonarda u Goričanu Josip Drvoderić (jedan od suradnika uredništva Hrvatskog katoličkog kalendara). (LAG Mura Drava)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,518FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE