LAG Međimurski doli i bregi: Cekar postaje jedan od najprepoznatljivijih tradicijskih suvenira Međimurja

Foto: LAG Međimurski doli i bregi

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi šalje priopćenje koje u nastavku objavljujemo u cijelosti.

Potvrdu o atraktivnosti i sve većoj popularnosti cekara dala je i Hrvatska radio televizija u čijoj su emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovale cekerašice s područja općine Nedelišće.

Snimanje priloga, koji je emitiran uživo u Dobro jutro Hrvatska i u županijskoj panorami isti dan, održano je u ponedjeljak 24. svibnja 2021. godine u ruralnom ambijentu Kuće za odmor Lina u Pleškovcu. Tradicijsko umijeće pletenja cekara prezentirale su cekerašice Branka Fegeš, Ana Srnec, Marija Kukolić, Ivanka Bene i Rozina Fegeš, a koje surađuju s LAG-om Međimurski doli i bregi u aktivnostima brendiranja cekara kroz projekt Turizmom razvijamo područje.

Nešto više o projektu i svim realiziranim, ali i planiranim aktivnostima projekta, u prilogu emisije rekla je predsjednica LAG-a Sanja Krištofić. Naglasila je da cekar polako, ali sigurno postaje jedan od najprepoznatljivijih tradicijskih suvenira Međimurja te da je u tijeku i postupak zaštite umijeća izrade uporabnih predmeta od komušine za područje Međimurja pri Ministarstvu kulture, čime će „vještina naših baka“ dobiti i službenu potvrdu o pravoj vrijednosti.

Foto: LAG Međimurski doli i bregi

Ostavi komentar