KURIKULARNA REFORMA: OŠ Donja Dubrava, OŠ Orehovica i Srednja škola Prelog od rujna u eksperimentalnom programu!

Osnovna škola Strahoninec, odnosno tamošnje Vijeće roditelja odbacilo je prijedlog da se škola prijavi na natječaj za uvođenje eksperimentalnog programa od iduće školske godine, pod nazivom “Škola za život”. Na natječaj su se inače iz Međimurja javile škola u D. Dubravi, Murskom Središću, Svetoj Mariji  i Orehovici te preloška Srednja škola i čakovečka Gospodarska. Više o tome možete pročitati u najnovijem broju Međimurskih novina.

Danas je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavilo je 46 osnovnih i 26 srednjih škola na području cijele Hrvatske koje ulaze u eksperimentalni program kurikularne reforme koja kreće s radom od rujna ove godine. Eksperimentalnom primjenom bit će obuhvaćeno oko 8500 učenika i oko 1500 učitelja u prvim, trećim i sedmim razredima osnovnih škola te prvim razredima srednjih škola. Za učenike i nastavnike u projektu osigurani su tableti.

U Međimurskoj županiji su tako među odabranim škola za eksperimentalni program kurikularne reforme odabrane Osnovna škola Donja Dubrava sa 71 učenikom, Osnovna škola Orehovica sa 112 učenika i Srednja škola Prelog s 45 učenika.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE