-0.6 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Kulturna udruge Seljačka sloga Prelog slavi devet desetljeća rada

Prigodnom izložbom, u petak 01.12.2017. u 18 sati, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga te prigodnim programom, dan kasnije, 02.12.2017. u 19,30 sati, u Domu kulture Grada Preloga, svojih devet desetljeća rada, obilježit će članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga.

Kulturna društva i udruge tradicionalno imaju nezaobilaznu ulogu u društvenom životu Preloga. Kako je zapisao akademik Vinko Žganec, Prelog je jedan od najvažnijih izvorišta narodnoga stvaralaštva, a ovdašnja kulturna društva i grupe istinski su čuvari te baštine i ambasadori njezine prezentacije u zemlji i svijetu. Kao sastavni dio seljačkog pokreta braće Radić, Ogranak seljačke sloge osnovan je u Prelogu 1927. godine. Izložba donosi mali uvid u devedeset godina rada ovoga društva na čiju je povijest Prelog posebno ponosan.

Prigodnim programom članovi Kulturne udruge Seljačka sloga, zajedno sa svojim gostima, proslavit će u subotu navečer, na pozornici Doma kulture, 90 godina svog postojanja. Tijekom tih devedeset godina priločki je Ogranak Seljačke sloge postao jedno od najpoznatijih kulturno – umjetničkih društava ne samo u Međimurju, nego u i u Hrvatskoj.

Na proslavi će nastupiti i nekadašnji članovi društva, koji su se pripremali za nastup za ovu posebnu prigodu, prisjećajući se dana kada su sa Seljačkom slogom iz Preloga proputovali cijelu Hrvatsku.

Izvor: Grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE