Kuhar iz Čakovca Matija Bogdan napušta prestižni londonski restoran zbog novih izazova

Matija Bogdan, mladi kuhar iz Čakovca, probija se na svjetskoj kuharskoj sceni!

Sin Romana Bogdana, dosadašnjeg zamjenika gradonačelnika Čakovca i redatelja Kazališne družine Pinklec, postao je pravi umjetnik u spremanju hrane u Londonu.

Chef Matija Bogdan od stažiranja u restoranu sa dvije michelinove zvjezdice dogurao je do pozicije senior chefa The Leburyja, koji je ove godine 27. restoran svijeta po izboru The World´s 50 Best Restaurants, piše jutarnji.hr.

– Istina je, odlazim iz Ledburyja. U tom restoranu postigao sam više no što sam očekivao, prošao sam sve stanice kuhinje, priučio sam i nove ljude kako me zamijeniti i to je to. Zapravo neka vrsta prekretnice u karijeri kad si postaviš pitanje gdje dalje ići ili postati “dinosaurom” Ledburyja. Odlučio sam se za prvu opciju – kazao je Bogdan za ovaj medij.

Na pitanje o novim planovima i ponudama odgovorio je kako se jako veseli slobodnom ljetu nakon gotovo dvije godine.

– Što se tiče novih ponuda, moja sreća je što je Brett iza mene tako da su mi sva vrata otvorena. Isto tako još nisam na čistu želim li raditi u nečijem restoranu ili je došlo vrijeme da započnem nešto svoje. Najveći problem mi predstavlja okupljanje dobrog tima s kojim bih mogao raditi pravi fine dining – kaže Bogdan.

Inače, Matija je osim uz Bretta Graha peglao svoje znanje i uz velikog Daniela Pattersona te naučio što znači raditi u kuhinjama restorana najvišeg ranga.

– Takva vrsta kuhinje zahtjeva iznimnu razinu profesionalizma, koji je u Hrvatskoj još uvijek prisutan samo u tragovima – komentirao je Matija.

U pregovorima je s Goranom Kočišem, chefom zagrebačkog Noela i Markom Palfijem, chefom međimurske Mundoake o realiziranju zajedničke večere, a u povojima su još neki projekti koji nisu do kraja dogovoreni.

– Pustit ću vrijeme da odradi svoje. Prije tri godine nisam ni sanjao o Londonu pa sam završio u Ledburyju – zaključio je Matija.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE