Krvavi ustanak u Pribislavcu oživjet će na svoju stotu obljetnicu u dramskom prikazu

U povodu obilježavanja stote obljetnice Krvavog ustanka u Pribislavcu uprizorit će se dramski prikaz ovog nemilog događaja na temu povijesnog zbivanja 1918. godine. Režiju potpisuje Dejan Buvač, scenarij Kristina Štebih, dok je za koordinacijski dio odgovorna Anamarija Krčmar. Dramski prikaz održat će se nakon svečane sjednice Općine Pribislavec, 23. kolovoza 2019. godine s početkom u 18. 15 sati.
– Općina Pribislavec ove godine pored najvažnije investicije za kojom lokalno stanovništvo desetljećima vapi, a to je izgradnja i preseljenje osnovnoškolaca u novi objekt Osnovne škole svečano će obilježiti i stotu obljetnicu Krvavog ustanka koja će se održati 23. kolovoza 2019. u programu Dana općine. Motivacija za pripremu same obljetnice bila je upoznavanje svih dobnih struktura naših mještana općine Pribislavec o značajnom događaju o prošlosti mjesta. Raznim aktivnostima educirat ćemo i stvoriti osjećaj prošlosti u svim strukturama mjesta, naučiti iz prošlosti i poštivati u budućnosti.

Valja istaknuti i namjeru i želju za tradicionalnim obilježavanjem povijesnog događaja u narednim godinama. Ove godine sadržaji će biti financirani iz vlastitih sredstava, a već sljedeće godine krenut će se u pripremu apliciranja događaja prema Ministarstvu kulture i europskim projektima. Kulturno dobro neogotičkog stila, dvorac Kaštel, područje aerodroma sa svojim sadržajima i tradicijski programi koje organiziraju udruge mjesta veliki su obol bogatoj turističkoj ponudi i podizanju razine na nacionalni karakter – istaknula je tim povodom općinska načelnica Višnja Ivačić.
I ovim putem Općina Pribislavec poziva sve zainteresirane da svojom nazočnošću uveličaju značajan povij

Ostavi komentar