Kreativnost Andreje Ciglarić pri izradi nakita nema granica

Andreja Ciglarić nakit
Andreja Ciglarić s dečkom

U svakoj je djevojci i ženi od pamtivijeka usađena želja da izgleda lijepo. Neke pak, ne samo što lijepo izgledaju, već u sebi nose i čaroliju da, uz pomoć svog dara, omogućavaju drugima da izgledaju još ljepše i osjećaju se bolje.

Jedna od takvih čarobnih pomagačica zasigurno je Andreja Ciglarić iz Dunjkovca.
Ova vedra i zabavna djevojka po zanimanju je građevinski tehničar, radi kao prodavačica u pekarnici u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu, a sve svoje slobodno vrijeme posvetila je izradi originalnog, prekrasnog nakita kraljevskog izgleda.

Nakit izrađuje od staklenih perli, plastike, umjetne kože, a njezina kreativnost zaista nema granica. Izrađuje narukvice, ogrlice, naušnice, razne ukrase za sve prigode: rođendani, firme, pričesti, svadbe, a u posljednje vrijeme pomaže i mladenkama da svoje želje pretoče u prelijepu stvarnost.

U sklopu registrirane domaće radinosti, svoj nakit izlaže i prodaje na sajmovima: već dvije godine na Procijunkolovom i Adventu u Čakovcu, u Ludbregu na proštenju i na Sajmu cvijeća, ukratko svugdje gdje se mogu naći ili kupci ili jednostavno ljubitelji lijepih stvari kojih kod Andreje zasigurno ne nedostaje.

Nakit je počela izrađivati prije otprilike tri godine, i to na indirektni nagovor svoje mame Marijane. Naime, Andreja je mamu zamolila da joj, pošto i sama izrađuje nakit, napravi ogrlicu, na što je mama rekla: napravi si sama. I tako je sve počelo.

Velika joj je podrška i tata Franjo koji je glavni prijevoznik kod nabave materijala i sestre Ana i Karla koje navijaju za stariju seku i ponekad daju neke dobre savjete i ideje.

Najveća pak je potpora dečko Nikola Jusup, koji ne dozvoljava odustajanje od ostvarenja sna, čak i u najtežim trenucima, kada je narudžbi previše, a vremena premalo.

Pitali smo Andreju kakvi su joj planovi. Odgovorila je da za sada planira ostati u Dunjkovcu, barem do prve velike narudžbe neke poznate filmske zvijezde. Do tada će i dalje ispunjavati raznolike želje svojih klijentica kojih za sada ne nedostaje, a koje su joj, kroz suradnju, postale drage prijateljice.

(as)

Ostavi komentar