Koronavirus u Domu Novinščak: Više od samog virusa se pribojavamo psihičkih posljedica

novinščak
Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak

Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak maloprije je na društvenim mrežama objavio informaciju o prodoru koronavirusa. Kontaktirali smo socijalnu radnicu Leu Jurković koja nam je pojasnila situaciju.

– Uzorci se još nalaze u obradi, držali smo se svih preporuka te smo svoj rad maksimalno uskladili s njima. Svi korisnici doma se nalaze u samoizolaciji, poduzete su sve potrebne mjere prevencije te se korisnici nalaze u svojim sobama. U samoizolaciji bi trebali biti do 30.10., no idemo dan po dan. Jedna korisnica doma je hospitalizirana te ima blaže simptome. Sretni smo što nitko osim nje nije razvio nikakve simptome, pojasnila je situaciju Jurković.

– Zaposlenici rade u timovima te im je znatno otežan rad u ovim uvjetima. Zahvaljujemo se Međimurskoj županiji i Stožeru civilne zaštite Međimurske županije što izlaze u susret i puno nam pomažu u ovoj teškoj situaciji. Nadamo se da će sve skupa kratko trajati. Više od samog virusa se pribojavamo psihičkih posljedica za sve korisnike doma jer koronavirus djeluje kao psihički zatvor, zaključila je.

Ostavi komentar