Kontrola čipiranja pasa u M. Središću od 19. ožujka, a centar grada uskoro pod videonadzorom

Mursko Središće
Mursko Središće

Evo o čemu se odlučivalo na 26. sjednice stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća.

Uskršnji bonovi koje će dobiti umirovljenici Murskog Središća bit će za mesnicu Kiš iz Murskog Središća.

Odobrava se isplata u iznosu od 4.500 kuna za učenicu Martu Novak zbog sudjelovanja na 17. prvenstvu Gimnazija u Marakešu u Maroku od 2. do 9. svibnja.

Odobrava se isplata financijske pomoći u iznosu od 8.400 kuna Udruzi gluhih i nagluhih Međimurske županije za sufinanciranje pomoćnika u nastavi učenici Ivani Šajnović iz Hlapičine u Srednjoj školi Čakovec.

Obavještavaju se građani ulice Matije Gupca i Murske ulice da će se vršiti iskolčenje trase novog koridora ulice s pješačkom stazom te će se od vlasnika parcela tražiti suglasnosti potrebne za dobivanje građevinske dozvole, a koje se trebaju ovjeriti kod javnog bilježnika.

Od ponedjeljka 19. ožujka kreće kontrola mikročipiranja pasa na području grada Mursko Središće te se za istu zadužuju zamjenik gradonačelnika dr. Miljenko Cmrečak i Odsjek za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove. Sljedeći tjedan kontrola mikročipiranja će se provoditi u naselju Štrukovec.

Zadužuje se zamjenik gradonačelnika dr. Miljenko Cmrečak za pokretanje aktivnosti oko rekonstrukcije spomenika „Tri pila“.

Zadužuje se Odsjek za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za pokretanje postupka obnove zgrade pošte – apoteke na način da se pokrenu građevinski radovi prema pravilima struke, a koji će omogućiti korištenje zgrade za potrebe udruga u maksimalnom iznosu od 250.000 kuna te za pribavljanje ponuda za izradu glavnog projekta obnove čitave zgrade sa uređenjem podruma i potkrovlja.

Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Mursko Središće Miljenko Štefanić za pokretanje aktivnosti otkupa zemljišta za izgradnju pomoćnog stadiona na lokaciji između zadnjih kuća u ulici Franje Koroša i ŠRC „Zelešće“.

Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za dogovor sa mjesnim odborom Hlapičina oko obnove društvenog doma i pribavljanja ponuda za obnovu putem jednostavne nabave do iznosa od 150.000 kuna.

Zadužuje se voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za pokretanje aktivnosti i postupka jednostavne nabave za slijedeću fazu obnove i dogradnje društvenog doma u Peklenici u visini do maksimalno 450.000,00 kuna (Ministarstvo kulture – 200.000,00 kn, Međimurska županija – 100.000,00 kn, Grad Mursko Središće – 150.000,00 kn). S obzirom što je prema troškovniku zadnja faza u visini od 800.000,00 kn, ostatak od 350.000,00 pokušati će se pribaviti putem prijave na projekte ministarstava ili osigurati rebalansom gradskog proračuna. Ako spomenuto ne bude moguće sredstva za završetak osigurati će se u 2019. godini i time završiti projekt dogradnje i adaptacije društvenog doma u Peklenici.

Angažira se Juraj Zadravec za savjetovanje gradonačelnika na poslovima funkcioniranja, opremanja i stavljanja u punu funkciju komunalnog poduzeća Murkom te gospodarenja otpadom na području grada Mursko Središće. Naknada za spomenuto odrediti će se i isplatiti putem ugovora.

Zbog potreba sigurnosti zgrade Centra za kulturu „Rudar“ i okoliša sa užim centrom grada i šetnice u Centar za kulturu „Rudar“ uvodi se sustav videonadzora, sustav protuprovale u iznosu od 80.842,88 kuna. Zbog veće iskoristivosti te postojanja prostora montira se dodatnih 35 stolica u iznosu od 81.600 kuna.

Voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan zadužuje se za nabavku dodatnih uređaja i tehnike za potrebe projekcije filmova i poboljšanja akustike te za istu, u suradnji sa Slavkom Bregovićem

Ostavi komentar