15.3 C
Čakovec
Utorak, 21 ožujka, 2023

Kontakt policajac iz Preloga Spomenko Gojsek na dječjem biciklističkom kampu

Krajem kolovoza, Spomenko Gojsek, kontakt policajac Policijske postaje Prelog, na sportskim terenima DG Sporta u Prelogu sudjelovao je u radu dječjeg biciklističkog kampa.

Već šestu godinu lokalni biciklistički klub organizira druženje djece u dobi od 4 do 14 godina, kako bi se kroz igru upoznali s osnovama biciklizma i sigurne vožnje.

Primarni zadatak „priločkog“ kontakt policajca bio je približiti rad policije okupljenim mališanima. Ujedno, kroz teorijski, a potom i praktični dio predavanja predstavio im je sigurno kretanje biciklima gradskim prometnica. Upoznao ih je i sa zaštitnim mjerama bitnim za sprečavanje krađe bicikla te mogućnostima registracije bicikla putem internetske aplikacije „Međimurski bicikl“. Predstavio im je i odoru policajca, kao i mnogobrojnu opremu koju policija koristi u svakodnevnom radu. Naravno, mogli su razgledati, ali i voziti službeni policijski bicikl.

„Policajci su prijatelji i uvijek su spremni pomoći!“ – bio je jedan od važnijih zaključaka tridesetak malih biciklista, koji su s velikom pažnjom odslušali predavanje.

Na kraju predavanja, razdraganim i oduševljenim mališanima podijelio je reflektirajuće trake, a kao podsjetnik na pravilno kretanje biciklom, i prigodnu brošuru „Biciklisti, pažnja!“.

Izvor i foto: PU međimurska

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,036FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE