6.5 C
Čakovec
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Kolarek i Posavec razgovarali o prioritetnim projektima za Prelog

Iz Grada Preloga došlo je priopćenje da je župan Posavec bio na radnom sastanku u Prelogu.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

U ponedjeljak, 26. veljače, u radnom posjetu Gradu Prelogu boravio je međimurski župan Matija Posavec, s pročelnikom Upravnog odjela za poslove župana Goranom Gotalom.

O nizu tema razgovarali su sa gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom te pročelnicom Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenkom Radović i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željkom Poredošem.

Na radnom sastanku predstavljeni su projekti koji se trenutno provode na području Grada Preloga, razgovaralo o trenutnim zajedničkim projektima te o mogućnostima za još kvalitetniju suradnju Grada Preloga i Međimurske županije. Posebna pozornost dana je i sudjelovanju Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog na tradicionalnom festivalu folklora, 73. Međunarodnoj smotri folklora „Mandorlo in Fiore“ u talijanskom gradu Agrigento, na Siciliji.

Tako se razgovaralo o dinamici izgradnje i financiranju sportske dvorane u Draškovcu, zajedničkoj suradnji i smještaju djece kroz buduću obnovu Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu. Razgovaralo se o uređenju crkve u Čehovcu, uređenju Doma zdravlja u Prelogu, pomoći Međimurske županije u mnogobrojnim manifestacijama koje se organiziraju u Gradu Prelogu, a kojima se promovira i Grad Prelog i Međimurska županija.

Posebna pozornost u idućem razdoblju dati će se projektu Ferenčica. Ove će se godine zajedničkim sredstvima Ministarstva kulture, Grada Preloga i Međimurske županije prići detaljnim arheološkim ispitivanjima ovog jedinstvenog rimskog nalazišta u ovom dijelu Hrvatske. Također je istaknuta i potreba za sanacijom poda scene u Domu kulture Grada Preloga. Župan je istakao da će Međimurska županija sve nabrojene projekte pomoći u okviru svojih mogućnosti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,072FanoviLajkaj
618SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE