Nema Božića bez božićnih kolačića. Počastite se i razveselite svoje najmilije biranim keksićima i slasticama koje vam pripremaju u Donjem Kraljevcu. Kolači Šercer godinama su poznati po ponudi torti, kolača i slastica za sve prigode. Svi njihovi kolači su isključivo od prirodnih sastojaka, bez dodataka aditiva, konzervansa, surogata.
A za Božić posebna ponuda, pakiranje od 500 grama i čak 12 vrsta najukusnijih božićnih keksića za samo 30 kuna, a možete dogovoriti i dostavu.
U paketu su linzeri, dvije vrste svaka ima drugačiji pekmez, jedni od od šljiva, a drugi miješani, husari, trokuti, rum kuglice, rafaelo kuglice,breskvice, dvije vrste išlera, borići je od orahovog tijesta ( kao za vanili kiflice), te dvije vrste medenjaka.
Uz to imaju spremne i raznovrsne kolače s kremom, kao i novogodišnje torte.
A za sve koji će ipak svoje kolače peći sami, u Kolačima Šercer podijelili su s nama i svim našim čitateljima recept za Linzere, jedan od najpopularnijih sitnih božićnih kolača.
Valentina Piškorjanac donosi recept za njihovu pripremu prema kojem ćete ih moći lako oblikovati i peći.
Sastojci:
– 60 dag oštrog brašna
– 10 dag gustina
– 30 dag šećera u prahu
– 1 jaje
– 4 jaja (žumanjka)
– 25 dag margarina
– 1 čašica kiselog vrhnja
– 2 vanilin šećer
– 1 pecilni prašak
– 2 žlice tople vode
– pekmez od šipka
Šećer i vanilin šećer promiješati. U visokoj posudi miksati margarin i šećer. Dodati jaje, i dvije žlice tople vode te sve lagano miksati. Postepeno dodavati brašno u koje je prethodno umiješan pecilni prašak i gustin. Dodati kiselo vrhnje. Lagano mijesiti. Tijesto razvaljati na debljinu pola centimetra te kalupima oblikovati linzere po želji. Lim obložite papirom za pečenje i pecite na 170 stupnjeva oko 8 minuta. Kad se ohlade oblici se linzaju (lijepe) pekmezom od šipka ili po želji. Posipati šećerom u prahu.
Sve ostale informacije možete potražiti na njihovoj FB stranici Svatovski kolači Šercer ili naručiti na broj: 098 177 3617, ili ih potražite u Donjem Kraljevcu na adresi Murska 33.