16.1 C
Čakovec
Srijeda, 28 veljače, 2024

Kineziterapija Postura by Ana: Terapija pokretom i medicinska masaža koja oporavlja funkciju kretanja

U Čakovcu na adresi Ulica dr. Ivana Novaka 24A od nedavno djeluje Postura by Ana, vlasnice Ane Matjačić, koja se bavi kineziterapijom. Ako imate problem s bolnom kralježnicom, kifozom i skoliozom, trebate rehabilitaciju neuroloških oboljenja, oslabljenog zdjeličnog dna i dijastaze, imate bolove u zglobovima i mišićima, potrebno vam je jačanje određenih mišićnih skupina prije ili poslije

operacijskih zahvata ili bolujete od malignih bolesti te želite ojačati cijelo tijelo, izaberite tzv. kineziterapiju. Kineziterapija je terapija pokretom, a primjenjuje se kod oporavaka oštećene funkcije kretanja radi jačanja mišića te povećanja mobilnosti. U njoj se koriste posebno uvjetovani i programirani pokreti u liječenju i rehabilitaciji pojedinih bolesti, ozljeda i deformacija, a uključuje aktivne i pasivne vježbe. Koristi se u brojnim patološkim stanjima, ali i kao metoda prevencije ozljeda.

U posljednje vrijeme sve je jača svijest o potrebi za pojačanom fizičkom aktivnošću zbog sjedilačkog načina života. Mnogi o tome počinju razmišljati tek kada se bol počinje vraćati, ako neko vrijeme nisu vježbali ili nakon odrađene fizikalne terapije te tim ponavljajućim procesom shvate kako je važno održavati formu.

Kad krenete s našim vježbama i shvatite da je najvažniji korak krenuti, steći ćete rutinu vježbanja, povećati mobilnost, a s povećanjem intenziteta rada također oblikovati mišiće. Naglaskom na pravilno izvođenje vježbi, kaže Ana, već nakon mjesec dana vide se prvi rezultati, bol se postepeno smanjuje, povećana je pokretljivost u zglobovima i tijelo postaje snažnije, što rezultira motivacijom i nastavkom vježbanja. Bolovi se obično javljaju kod osoba starijih od 40 godina, ali u današnje vrijeme nažalost i sve češće kod djece koja nisu dovoljno aktivna. Zbog naglog rasta i nedovoljno snažnih mišića trupa često dolazi do nepravilnog držanja, što, ako se ne liječi na vrijeme, može dovesti do skolioze ili kifoze.

Kod vježbanja u Posturi by Ana upotrebljavaju se lagani rekviziti, a Ana se brine o tome da vježbanje svaki put drugačije, zanimljivo i poticajno. Po želji osobe se mogu javiti i za individualni tretman kineziterapije ili one u manjim grupama. Individualni pristup kineziterapije osigurava kvalitetnu i ciljanu izradu i provedbu vježbanja. Uz vježbe u ponudi je i medicinska masaža, koja će vam opustiti muskulaturu i smanjiti bol.

Pojam postura označava način držanja tijela, tj. suodnos dijelova tijela u određenom

vremenu i prostoru. Glavni dijelovi tijela koji oblikuju posturu su glava, ramena, kralježnica, zdjelica, noge i stopala. Položaj jednog dijela tijela utjecat će na preostale dijelove, ali i na cijelu posturu. Pravilna postura, odnosno pravilo držanje tijela jest ono u kojem je svaki dio tijela pod minimalnim stresom. Deformacijama posture smatra se sve ono što narušava pravilnu poziciju tijela u bilo kojem položaju, a to s vremenom izaziva bol.


Postura by Ana

Ulica dr. Ivana Novaka 24a

tel: +385 98 354 296

Potražite nas i na FB-u.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE