Kam na faks?: Međimurski studenti iskustvom pomažu srednjoškolcima

projekt Kam na faks

Povodom nove akademske godine, Udruga studenata Međimurja organizirala je projekt „Kam na faks?“ kako bi se budućim studentima olakšalo pri odabiru fakulteta.

Međimurska županija o ovome je poslala priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

U povodu nove akademske godine, Udruga studenata Međimurja organizirala je projekt „Kam na faks?“  kako bi se budućim studentima olakšalo pri odabiru fakulteta.

U dvorani Srednje škole Čakovec okupilo se nekoliko stotina međimurskih srednjoškolaca koji su pokazali interes da saznaju što više o fakultetskim danima i samom procesu studiranja.

Predsjednik Udruge studenata Međimurja Roberto Skoliber u pozdravnom je govoru istaknuo važnost razmjenjivanja iskustva među mladima: „Okupili smo oko 70 međimurskih studenata koji spremno odgovaraju na sva pitanja i nedoumice svojih budućih kolega. Interes za ovakvim projektima je velik i drago nam je što možemo biti veza između studenata i srednjoškolaca.“

Vrijedne savjete mladim Međimurcima dao je i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, koji je istaknuo važnost ulaganja u obrazovanje i dodao kako za usavršavanje nikad nije kasno.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec pohvalio je studente što nastavljaju provoditi hvalevrijedan projekt: „Odabir fakulteta i samo studiranje nije jednostavno, zato je svaki savjet vrijedan i koristan. Međimurska županija uvijek će podržati inicijative i aktivnosti mladih, posebice vezane uz obrazovanje, kao što i radimo kroz stipendije, jednokratne pomoći, sufinanciran prijevoz i brojne druge projekte.“

Srednjoškolci su imali priliku saznati informacije o studiranju iz prve ruke za oko 40-ak fakulteta na području Hrvatske i Slovenije. Kroz opuštenu atmosferu i na zabavan način, budući pripadnici akademske zajednice prikupili su informacije o državnoj maturi, fakultetima te negativnim i pozitivnim strana studiranja, ali i uspostavili kontakte i prijateljstva koja će im zasigurno koristiti u narednim razdobljima.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar