Kakve se štrudle prave u Jaškovu u sastavu zbratimljenog Ozlja kušao je mursko-središćanski gradonačelnik Srpak

Štrudlafest u Jaškovu kraj Ozlja
Štrudlafest u Jaškovu kraj Ozlja.

U selu štrudli Jaškovu, u sastavu Grada Ozlja našao se mursko-središćanski gradonačelnik Dražen Srpak sa suprugom Ružicom. Došao je tamo na poziv Gordane Lipšinić gradonačelnice Ozlja.

ŠtrudlaFest je manifestacija koja želi očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu, koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima. Ipak, ovaj gastronomski festival je drukčiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek deset minuta od Karlovca.

Grad Mursko Središće i Ozalj od  ove godine uz Dan Grada Mursko Središće povezuje i Sporazuma o bratimljenju, tim više je to bio razlog za susret i razmjenu iskustava u organiziranju gastro manifestacija. I prije potpisana Sporazuma udruge obiju gradova su surađivale. Članovi KUD-a Mura sudjelovali su na prošlogodišnjem Štrudlafestu, a za uzvrat je njihova udruga sudjelovala na Martinju u gradu rudara.

Ovogodišnji ŠtrudlaFest održan je prema drugačijem konceptu zbog situacije s korona virusom, pa je i samim time bio smanjeni broj izlagača i natjecatelja. Ali štrudle su zasigurno bile jednako ukusne.

 

 

Ostavi komentar