Kakve božićne dekoracije kupuju građani?

Već idućeg vikenda ulazimo u adventsko doba. U to vrijeme građani počinju s ukrašavanjem svojih domova i okućnica. Tako kad se vozimo kroz međimurska mjesta uživamo u pogledu šarenih lampica i raznim kreacijama njihovih vlasnika. Pitali smo građane kupuju li dekoracije ili ih sami izrađuju, te paze li na ispravnost lampica koje su nažalost česti uzrok požara. Većina kombinira kupljeno i izrađeno.

Milica Kerman, Štrigova – Inače mi sin izrađuje božićne dekoracije. A žaruljice kupujemo, baš nas to veseli. Pazimo kakva je ispravnost žaruljica kako ne bi došlo do požara. Inače imamo čak dva bora. Jedan se nalazi u sobi gdje mi je bio suprug koji mi je pred dvije godine preminuo, drugi tamo gdje sam ja u sobi. 

Branka David, Peklenica – Većinom kupujemo dekoracije, ali ih izrađujemo i sami. Pazimo na ispravnost, to svakako gledamo. Nikad ne ostavljamo bor da svijetli ako nikoga nema kod kuće. Uvijek ištekamo prije izlaska. 

Zoran Ilić, Čakovec – Uvijek provjerimo žaruljice prije postavljanja. Dok su klinci bili mali su izrađivali sami ukrase. Supruga najviše brine oko božićnih dekoracija. Većinom ih kupujemo. Već je sad sve spremno za ovogodišnje ukrašavanje.

Ostatak ankete pogledajte u aktualnom broju Međimurskih novina od petka, 20. studenog!

Ostavi komentar