Kako su učenici Ekonomske i trgovačke škole poticali učenike II. OŠ Čakovec na čitanje?

ETS posjet II OŠ ČAKOVEC (2)_resize

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec organizirala je 10. travnja uzvratni posjet učenika druge osnovne škole u Čakovcu. U susretu su sudjelovali učenici 4.G razreda koje je predvodila profesorica Senka Sklepić. Cilj susreta je bio potaknuti mlade na čitanje. Donosimo impresije srednjoškolaca o posjeti mlađih školaraca.

Helena Šardi, 4.G:

Učenici su bili podijeljeni u skupine te su dobili pitanja i teme o kojima moraju razgovarati. Pitanja su obuhvaćala navike čitanja te misli koje učenici imaju nakon pročitanog djela. Svaka grupa je odabrala svog predstavnika koji je kasnije razredu prenio zaključke njegove grupe. Učenici su naučili kako je čitanje način provođenja slobodnog vremena na kvalitetan način te kako je čitanje način opuštanja i zabave. Čitanjem se poboljšava i unapređuje vokabular te se razvija kreativnost i mašta.

Educiranje učenika o čitanju i o prednostima čitanja je iznimno bitno kako bi stekli naviku čitati te razmišljati o pročitanom, ali i kako bi poruke iz određenih djela znali prenijeti u stvarni život.

Lana Vuković, 4.g:

U utorak 10. travnja susreli smo se s učenicima 8. razreda iz II. osnovne škole Čakovec u našoj knjižnici. Glavni cilj ovog susreta je bilo poticanje čitanja.

Čitanje je važno za svakog čovjeka jer predstavlja slobodu i bijeg od stvarnog svijeta. Dobra knjiga svakoga može opustiti i pomoći da na trenutak zaboravi na probleme. U životu je bolje iskoristiti vrijeme na knjige, nego na mobitele i igrice. Osim što razvija čovjekov um, čitanje proširuje naš rječnik, potiče nas na kreativnost, odnosno maštanje te nam omogućuje da naučimo nešto novo.

 

 Ivan Glavina 4.G:

Dana 10. travnja našu školu posjetili su učenici II.Osnovne škole Čakovec. Okupili smo se svi zajedno u našoj knjižnici i tamo smo krenuli zajednički rješavat zadatke o čitanju. Zaključio sam da je čitanje životno važna aktivnost. Kad čitamo možemo ući u neki sasvim novi svijet. Također, čitanjem poboljšavamo naše pamćenje, a to je već i znanstveno dokazano. Čitanje nam može biti zabavno, jer svijet književnosti je toliko raznovrstan, sa toliko različitih žanrova da je gotovo nemoguće nekoj osobi da ne pronađe knjigu u kojoj bi uživala. Knjige nam mogu dati neku korisnu pouku i možemo doživjeti nekog glavnog lika da nam bude životni uzor. Čitanje je prijatno i korisno, treba samo otkriti koji žanrovi i teme su pravi za svaku osobu.

ETS posjet II OŠ ČAKOVEC (1)_resize

 

Ostavi komentar