Kajtazi: Radim na tome da obiđemo minibusom za cijepljenje svih 60 romskih naselja

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik

S obzirom na informaciju da je svega 10 posto procijepljenih Roma zanimalo nas jesu li zbog toga više pogođeni bolešću izazvanim virusom COVID 19.

Pitanje smo postavili Veljku Kajtaziju,saborskom zastupniku za posjeta njega i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića romskom naselju Pribislavec, koji su došli zbog problema divljeg odlagališta i gomile smeća oko naselja

Kajtazi je dogovorio kako su u suradnji s ministrima Božinovićem i Berošom, Savezom Roma Kalisari i predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije dostavljali pakete i zaštitna sredstava u vrijeme korone, što je smanjilo smrtnost kod pripadnika romska nacionalne manjine.

Kajtazi: Određene ankete pokazale da je 85 posto Roma izrazilo želju za cijepljenjem

Bio sam u kontaktu s ministrom i prof. Capakom oko cijepljena, kad ga nije bilo dovoljno. Kasnije kad je to omogućeno zahvaljujući društvenim mrežama koje su širile dezinformacije o čipiranju te ostale gluposti i budalaštine došlo je do pada interesa za cijepljenje kako kod većinskog tako i romskog stanovništva, što mi je jako žao kazao je Kajtazi.

Sada radimo na nečem drugom, ono što su potakli ministar Beroš i prof. Capak, a to je obilazak buseva po malim mjestima kao u Virovitičko-podravskoj županiji. Radim na tome da obiđemo svih mojih 60 naselja s minibusom, jer su to naselja udaljena od centra i po nekoliko kilometara. I na takav način ćemo cijepiti.

Kad smo radili određene ankete 85 posto romskih ispitanika je izrazilo želju za cijepljenjem, kazao je Kajtazi. Na pitanje da li je zbog male procijepljenost bilo više oboljelih, kazao je da je moguće da je i bilo, ali nema prijavljenih pacijenata po nacionalnoj osnovi tako da osobno nema te podatke.

Ministar Ćorić: Problem je s informiranima koji su neodgovorni

U raspravu se uključio i ministar Ćorić kojemu pitanje nije sjelo, tvrdeći da treba govoriti o procijepljenosti općenito, a kod ne ovih ili onih. Za njega postoje oni manje i oni bolje informirani. Oni koji su manje informirani imaju biti bolje informirani i to ćemo činiti kontinuirano, kazao je ministar Ćorić. Problem je s informiranima koji su neodgovorni, istaknuo je ministar Ćorić.

Ostavi komentar