Jučer u župi „Sv. Katarine djevice i mučenice“ u Gornjem Mihaljevcu održano prošćenje

gornji mihaljevec

Jučer je u župi „Sv. Katarine djevice i mučenice“ u Gornjem Mihaljevcu, uz tradicionalno prošćenje obilježen spomendan na Stjepana I. Svetog koji je bio prvi ugarski kralj iz dinastije Arpadovića, u narodu poznat kao sv. Stjepan Kralj. „Podijelivši ugarsku Crkvu na 2 nadbiskupije i 8 biskupija, sagradivši mnoge samostane i crkve, kralj Stjepan je udario solidne temelje za stvaranje kršćanske kulture u svome narodu.“, istaknuo je u nadahnutoj propovijedi predvoditelj koncelebriranog misnog slavlja vlč. Ivica Puškadija, župnik župe „Sveti Juraj na Bregu“.

U koncelebraciji je sudjelovalo 12 župnika iz okolnih međimurskih župa.

Misno slavlje je pjesmom popratio crkveni zbor župe domaćina uz nazočnost velikog broja vjernika, tako da je crkva bila premala da primi sve nazočne pa su misu pratili iz dvorišta crkve.

Svim nazočnima je zahvalio domaćin vlč. Ivan Vugrinčić na velikom odazivu, vjeri i očuvanju tradicije.

Iako je bio radni dan, licitari i kramari su u velikom broju podigli raspoloženje vjernika uz nezaobilazni gvirc, medenjake i licitarska srca poslije mise. Ovo je bila prilika da se sretnu prijatelji iz mladosti, a da Mihaljevčani kao dobri vjernici drže do tradicije potvrđuje i to što su mnogi koje je život odveo iz rodne župe uzeli slobodne dane ili godišnji odmor jer „Krolovo se ne propušta!“

Ostavi komentar