Još jednu uspješnu sezonu Udruga žena Zlatne ruke zaokružila izletom u Kopački Rit i Osijek

udruga Zlatne ruke (2)

Članice Udruge žena Zlatne ruke Čakovec izrađuju vrlo lijepe ručne radove, njeguju međimurske običaje, kroz radionice se druže s djecom vrtićke dobi, učenicima osnovnih i srednjih škola i umirovljenicima s ciljem ostvarenja zacrtanih planova i zadaća.

Raduju se svakoj aktivnosti i svakom trenutku koji ih zbližava i čini ih velikom složnom obitelji. Nakon redovne Godišnje skupštine održane 17. siječnja imale su niz aktivnosti.

Standardno su obilježile Valentinovo družeći se sa štićenicima Caritasova doma Dr. Antuna Bogdana u Čakovcu i djecom u Dječjem vrtiću Maslačak.

Imale su raskošnu dvodnevnu izložbu ručnih radova u Domu sindikata 10. i 11. ožujka povodom Dana žena.

Na poziv Zveze kulturnih udruga Lendava izlagale su na Međunarodnoj velikonočnoj rastavi tri dana u njihovom Kulturnom domu. Sudjelovale su na otvorenju iste i podržale međimurske sudionike kulturnog programa: Muški vokalni sastav Pjevačkog zbora Katruže iz Ivanovca.

Izlagale su prigodne ručne radove na gradskim ulicama: deset dana uoči Uskrsa, na Dan Međimurske županije i u Dane grada Čakovca kao i na Antunovskom proštenju na Jugu Čakovca, gdje su sudjelovale u Antunovskoj procesiji.

Kao i ranijih godina odazvale su se pozivu Grada Čakovca na čišćenje gradskih prostora.

Jednodnevnim izletom u Kopački Rit i Osijek završile su sezonu.

– Nije li lijepo kada žene treće životne dobi znaju kako uljepšati umirovljeničke dane sebi i drugima? poručile su na kraju još jedne svoje uspješne sezone članice Udruge.

Ostavi komentar