Još jedna uspješna godina mladih fotografa i filmaša iz Ivanovca

U prostorijama OŠ Ivanovec u subotu, 2. veljače, održana je redovita godišnja skupština Foto-kino kluba Ivanovec na kojoj su sudjelovali njezini mnogobrojni članovi, predstavnici mjesne vlasti, zatim Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i Grada Čakovca te predstavnici OŠ Ivanovec škole.

-Klub se i za proteklu godinu može pohvaliti  radom mlađih članova koji su uključeni u mnobrojne aktivnosti i natjecanja kluba, kazao je tom prigodom Radovan Petković predsjednik FKK-a Ivanovec. Tijekom protekle godine klub je sudjelovao na brojnim natjecanjima i smotrama filma i fotografije diljem Lijepe Naše od Karlovca, Sinja, Brača, Dubrovnika do Gunje. Zanimljivo je spomenuti kako je FKK Ivanovec jedan od organizatora i Međunarodne filmske škole koja se protekle godine održala na otoku Pagu u Vlašićima zajedno s polaznicima iz Mađarske. Dva puta godišnje, nakon prvog i drugog obrazovnog razdoblja, klub sudjeluje na Tehničkom kampu videoradionicom koja se održava u III. OŠ Čakovec.

Klub prati i sve udruge s područja Ivanovca, a snimljeni filmovi dio su vrijedne fotospomenice kao čuvarice vremena koje brzo prolazi. Polaznici kluba učenici su OŠ Ivanovec koji vrlo rado ostaju klubu i nakon odlaska u srednju školu, a dva člana ujedno su i redoviti polaznici Medijske škole dr. Ante Peterlić na kojima se stječu dragocjena znanja i iskustva prijekopotrebna za daljnji razvoj kluba osobito na tehničkom planu. I ove godine planirane su mnogobrojne aktivnosti, a svake subote ujutro polaznici FKKI redovito se okupljaju i osmišljavaju svoje filmske priče.

Ostavi komentar