JESEN U GRADU ZRINSKIH: U ponudi nepalski krastavac, sok od buče, sirup od ružinih latica…

Prvi jesenski vikend u Čakovcu počeo je okupan suncem i živopisnim druženjem u glavnoj ulici gdje je danas svoja vrata otvorila manifestacija Jesen u gradu Zrinskih. Svoje proizvode nude brojni domaći izlagači, a stigli su i slovenski i mađarski proizvodi.

Voće, povrće, cvijeće, rakije, proizvodi od meda, suveniri, nakit i još čitav niz raznih proizvoda smješkat će vam se i dozivati vas od 10 do 18 sati, kako danas u petak, tako i sljedeća dva dana, subotu i nedjelju. U subotu kreće i bonus plus – izložba gljiva u domaćinstvu Gljivarskog društva Čakovec.

Pronjuškali smo danas ponudu i evo par zanimljivosti: Sok od buče proizvod je koji mami svojom živahnom narančastom bojom, ali i okusom. Iz Bjelovara nam stiže ponovo divovski češnjak, ali i nove vrste krastavaca – meksički mini krastavac, nepalski mrežasti krastavac, limunski krastavac, sušena gorka dinja. Ambalažom, a zasigurno i okusom pogled privlači i sirup od ružinih latica. Ima i džemova, sa i bez šećera, kako tko voli i preferira.

Ostavit ćemo i vama da dio jeseni iz središta grada otkrijete i sami, ili u našoj fotogaleriji u nastavku.

Turistička zajednica grada Čakovca kao pravi domaćin ove manifestacije poziva također sutra u subotu 28. rujna na međimurski doručak uz trgance sa slaninama i vrhnjem.

foto: rr

Ostavi komentar