Jednokratnu novčanu pomoć na početku školske godine dobilo 200 srednjoškolaca s područja Murskog Središća

Učenici srednjih škola na prijemu kod gradonačelnika Dražena Srpaka

U multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu Rudar Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća je u petak 18. listopada upriličio je prijem za učenike srednjih škola s područja grada. Obzirom da prostorni kapacitet ne dozvoljava prijem svih učenika koji su dobili poptporu grada za troškove školovanja na početku školske godine, prijemu su prisustvovali učenici iz svakog naselja grada barem po jedan.

Grad Mursko Središće unazad nekoliko godina provodi mjeru dodijele jednokratne novčane pomoći za učenike srednjih škola s područja grada. Svakom srednjoškolcu koji je u zadanom vremenskom roku podnio prijavnicu sa svom potrebnom dokumentacijom dodijeljena su novčana sredstva u iznosu od 400 kuna. Na Javni poziv pristiglo je dvjesto prijavnica.

– Ulaganje u djecu i mlade je ulaganje u našu budućnost. Vi ste vrijedan dio naše zajednice, jer vaš uspjeh je i naš uspjeh. Vi ste naša budućnost. Upornost, zajedništvo i razumijevanje – sve to potrebno je kako bi tamo gdje živimo bili sretni i zadovoljni, poručio je na prijemu srednjoškolcima, gradonačelnik Dražen Srpak.

Izrazio je želju da se mladi uključe i sudjeluju u mnogobrojnim aspektima društvenog života u lokalnoj zajednici. Oni predstavljaju  budućnost i stup društva u svim segmentima, priopćili su iz uprave grada nakon prijema.

 

 

Ostavi komentar