Je li načelnik Orehovice Franjo Bukal u sukobu interesa zbog novca za Lovačko društvo Prepelica?

Franjo Bukal
Franjo Bukal

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 10. rujna je na svojoj internetskoj stranici objavilo novost o pokretanju postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Franje Bukala, općinskog načelnika Općine Orehovica.

Povjerenstvo je odluku donijelo još na sjednici 15. lipnja, ali je tek sada javno objavili.

U Povjerenstvu je dana 26. travnja 2017. zaprimljena anonimna prijava mogućeg sukoba interesa protiv dužnosnika Franje Bukala, općinskog načelnika Općine Orehovica.

U prijavi se u bitnome navodi da je dužnosnik utjecao na zasnivanje radnog odnosa svoje kćeri na radno mjesto čistačice u Općini Orehovica u 2015. i 2016. godine, koja je inače zaposlena u privatnom dućanu te da je svojom odlukom omogućio udruzi Lovačko društvo „Prepelica“ Mala Subotica, u kojoj obavlja funkciju predsjednika, stjecanje sredstava Općine Orehovica u iznosu od 6.000 kn.

Općina Orehovica je Povjerenstvu poslala opširno objašnjenje troškova za “Prepelicu” te da “da dužnosnikova kći nije u Općini Orehovica zasnovala radni odnos niti je s njom po provedenom natječaju sklopljen ugovor o radu”.

Odlučeno je da se postupak protiv Bukala pokrene samo za lovačko društvo.

Pokreće se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Franje Bukala, općinskog načelnika Općine Orehovica, zbog moguće povrede načela djelovanja propisanih člankom 5. stavkom 1. ZSSI-a, koja proizlazi iz donošenja odluka o isplati sredstava od strane Općine Orehovica Lovačkom društvu „Prepelica“ Mala Subotica, u kojem obavlja funkciju predsjednika udruge, u 2014.g. u iznosu od 2.000,00 kn i u 2015.g. u iznosu od 1.500,00 kn te donošenja Odluke o programima i projektima kojima su odobrena financijska sredstva za 2017.g. od 9. ožujka 2017.g. i potpisivanja Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava 27. ožujka 2017.g. kojima je Općina Orehovica istoj udruzi dodijelila sredstva u iznosu od 6.000,00 kn za namjenu izrade nadstrešnice, čime je mogao narušiti vlastitu vjerodostojnost i nepristranost – objasnilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Ostavi komentar