0.6 C
Čakovec
Utorak, 5 prosinca, 2023

Japanski vrt – tema ovogodišnjeg Sajma cvijeća u Prelogu

Kamen i voda, glavni su elementi minimalističkog japanskog vrta koji je tema ovogodišnjeg Sajma cvijeća u Prelogu. Naravno, tu su još i neizostavni lampioni te bonsai.

U paleti manifestacija koje se odvijaju ovih dana u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije jučer je u Prelogu otvoren Sajam cvijeća.

I ovoga puta, cvjetna manifestacija privukla je brojne izlagače kako iz susjedne Varaždinske županije tako i domaće proizvođače. Srećom, vrijeme ide na ruku i izlagačima i kupcima, ali i šetačima koji samo “pasu” oči na cvjetno-aranžerskim sadržajima. A oni željni kupnje, doista trebaju znati što žele budući da cvijeća ima svih vrsta, veličina i boja. Tako na svoje mogu doći ljubitelji sukulenata, kaktusa, jednogodišnjih proljetnih i ljetnih cvjetnica, pokrivača tla, višegodišnjeg bilja od stariniskih cvjetnica preko grmlja i ostalog dendrološkog bilja.

Sudeći po ponudi, u prvi plan izbili su karanfili, katruže i to obične i drvenaste te hortentzije. Naravno, kao i do sada, bogata je i ponuda začinskog bilja. Što se pak cijena tiče, tu su negdje, ni skupo ni jeftino.

A uza sve to, TZ Grada Preloga, pobrinula se i za popratni kulturno-umjetnički program.

Sajam je otvoren još i sutra, cijeli dan.

(vv)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE